Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 2. Az év 123. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739405. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Orbánék új célpontot találtak Verhoftstadt személyében

Orbánék új célpontot találtak Verhoftstadt személyében Orbánék új célpontot találtak Verhoftstadt személyében Orbánék új célpontot találtak Verhoftstadt személyében

Egyedül Oroszország állt ki mellettünk a keresztények védelmében a Közel-Keleten – címmel nagy interjút közöl a magyar külügyminiszterrel a RIA, orosz szövetségi hírügynökség. Első mondatában az írás politikai csodagyereknek titulálja Szijjártó Pétert, aki nem enged a brüsszeli nyomásnak és az uniós szankciók ellenére igyekszik erősíteni hazánk kapcsolatát Oroszországgal.

A cikket tovább olvasva kiderül, az American Spectator által készített interjút fordította le az orosz hírügynökség, s aminek tulajdonképpen a bevezető pár mondata figyelemre méltó, mert a magyar–orosz kapcsolatokra vonatkozó kijelentésekre hegyezte ki a mondandóját a szerkesztő. Szijjártó szerint a közel-keleti öldöklés közepette öt emberből négyet ma vallásos meggyőződése miatt ölnek meg, s ők mind keresztények. Európa és az ENSZ pedig – a jelek szerint – szemet huny a jelenség felett. Ezért is költ a többi között 15 millió eurót a magyar kormány a közel-keleti keresztényekre, akiket üldöznek és veszélyben az életük.

Oroszországtól Magyarországig, de most már Trump Amerikáját is ide sorolja az amerikai The Daily Beast oknyomozó portál, amikor az egyre terjedő autokrata rendszerek erősödéséről ír – Soros György és az antiszemitizmus szemszögéből. Annak kapcsán, hogy Trump is elkezdett sorosozni, mert szerinte ő pénzelte az ellene és jelöltje, az új alkotmánybíró személye elleni tüntetőket. A cikk nemcsak azt vezeti végig, az oroszok miként hekkelték meg a demokrata párt szerverét, de kiderült: volt egy Soros DCLeaks-gyűjtemény is, ami szintén az oroszok számítógépes háborújához köthető. Orbán Soros-ellenes kampányát pedig úgy jellemzi, hogy ilyen egyértelmű antiszemita utalást Hitler óta senki sem engedett meg magának. A szerző szerint az antiszemitizmusnak új szakaszába, a Soros-érába léptünk. S megjegyzi, hogy az izraeli kormányfő Budapesten járván nem emelt szót az antiszemita Soros-kampány ellen – írja Spencer Ackerman.

Óva intett Sebastian Kurz attól, hogy kizárják a Fidesz-frakciót az Európai Néppárt családjából – írja a brüsszeli Politico, idézve az osztrák kancellár interjújából. Szerinte ugyanis ezzel meg lehetne akadályozni, hogy Orbán Viktor az olasz belügyminiszterrel és a szélsőségesekkel összefogva külön frakciót hozzon létre az Európai Parlamentben. Ezzel üzent Jean-Claude Juncker minapi nyilatkozatára, amely szerint a EPP-ben nincs többé helye a magyar kormánypártnak.

Kurz szerint, ha a magyar kormánypártot benn tartják, sokkal inkább szemmel tartható Orbán tevékenysége és idejében lehet reagálni, illetve megakadályozni azt, ami összeegyeztethetetlen az uniós követelményekkel. A cikk azonban egyértelműen utal arra, hogy Magyarországot az uniós parlament szabályszegési eljárás alá vonja az uniós értékrend, a jogállami normák megsértése, a független igazságszolgáltatás, a sajtó- és szólásszabadság felszámolása, és az uniós pénzek körüli korrupció miatt.

Meghosszabbítják egy újabb fél évvel az osztrák és szlovén határ menti védelmet a magyarokkal együttműködve – számol be a 28 lapcsaládot tömörítő Russmedia osztrák tartományi kiadványa, a Vorarlberg Online. Az internetes portálon ugyanis a nap kérdése így hangzott: Akarja-e, hogy továbbra is fennálljon-e a szigorú belső határvédelem? A lapszemle összeállításakor 82%-on állt az igenek és 18-on a nemek aránya. Az osztrák belügyminiszter, Herbert Kickl erről levélben értesítette az uniós Bizottságot és az Európai Tanácsot is, úgy fogalmazva: továbbra is magas az illegális bevándorlók és a menedékkérők által elkövetett támadások száma, a helyzet Németországban sem mondható stabilnak, ezért november 11-től május 19-ig a magyarokkal, szlovénokkal fenntartják a közös belső határellenőrzést. A cikk ehhez hozzáteszi, erőszakos cselekedetekre vonatkozó adatot azonban nem közölt a belügyminiszter bejelentése. A határsértők, illetve a menedékkérők száma azonban látványosan csökkent: augusztusig 9400-at tartottak nyilván, ami a tavalyi hasonló időszakban regisztráltnak a fele.

Több nemzetközi portálon is fut a magyar kormány angol nyelvű, Guy Verhofstadtot és az Európai Unió migrációs politikáját támadó hirdetése. Trump szócsöve, az amerikai Breitbart News, az „egyrészt, másrészt” szélsőjobbosnak tekinthető médium a hirdetés hátterét megvilágítva leírja, hogy egyrészt a Sargentini-jelentésre, az abban foglaltak hamis állításaira válaszul született. A hirdetés azonban gyakorlatilag csak egy állítást illusztrál összeollózott mondattal, amely szerint a liberális frakció tagja, az egykori belga kormányfő bevándorlókat akar Európába hozni. Ez ellen meg kell védenünk Európát – áll a szövegben. A Breitbart szerint Guy Verhofstadt egyfolytában Magyarországot támadja, aláásva tekintélyét. Idézi Orbánt is, aki a jövő évi uniós választást jó lehetőségnek látja Európa szekerét más irányba fordítani és kisöpörni a globalista vezetőket Brüsszelből.