Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. április 29. Az év 120. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739402. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

TASZ-kampány az egészségügy meggyógyításáért

TASZ-kampány az egészségügy meggyógyításáért TASZ-kampány az egészségügy meggyógyításáért TASZ-kampány az egészségügy meggyógyításáért
TASZ-sajtóközlemény

Az egészségügy óriási bajban van. A kórházi fertőzések hazai helyzete az egészségügy számos válságtünetének eredménye. A fertőzések mellett a kórházak rossz felszereltsége, az orvosok és szakdolgozók hiánya mind rámutatnak arra, hogy a kormány elhanyagolja az egészségügyet. Ezzel pedig az állampolgárok alapvető jogait sérti.

A TASZ olyan egészségügyért dolgozik, amelyben mindannyian biztonságban vagyunk és a legkiszolgáltatottabb helyzetben is dönthetünk a saját ellátásunkról. Azt szeretnénk, ha az egészségügyet a betegek számára is érthetővé tennék, hogy tisztán láthasson mindenki, ha kórházba kényszerül. Éppen ezért indítottuk el petíciónkat az átlátható egészségügyért.

Petíciónkban azt kérjük, hogy első lépésként a kórházi fertőzésekre vonatkozó adatokat összehasonlítható, közérthető és hiteles módon, haladéktalanul hozzák nyilvánosságra. Írja alá a petíciónkat, mi pedig eljuttatjuk azt az egészségügyért felelős miniszterhez! Ahhoz, hogy a minisztérium ne csak látszatintézkedésekbe kezdjen a kórházi fertőzésekkel szemben, minél többünknek kell hallatnunk a hangunkat. Minél többen jelezzük, hogy nem hagy minket nyugodni a kórházi fertőzések ügye, annál nagyobb az esélyünk arra, hogy valódi eredményeket érjünk el!

A petíció itt aláírható, tessék kattintani!

A petíciónkat nem csak online lehet aláírni, munkatársaink és önkénteseink országszerte elérhetőek lesznek a nagyobb kórházak előtt. A következő heti kitelepülésekről a kampány Facebook-eseményében talál részletes leírást.