Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. április 29. Az év 120. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739402. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Bécsi koalának bécsi reggeli

Bécsi koalának bécsi reggeli
EuroCommPR*Bécs

Frissen szedett, helyben termesztett eukaliptusszal gazdagodott Wirri Wirrinek, a Schönbrunni Állatkert koalájának az étrendje. Az állatkert ugyanis saját eukaliptusz-ültetvényt hozott létre, hogy ne függjenek annyira az angliai szállítmányoktól. (Képek: Tiergarten Schönbrunn / Daniel Zupanc)

Saját eukaliptusz-ültetvényt hozott létre egy simmeringi üvegházban a Schönbrunni Állatkert, hogy onnan is el tudja látni élelemmel a koaláit. Eddig ugyanis hetente kétszer Angliából érkezett a speciális takarmány.

A 600 négyzetméteres bécsi ültetvényen tízféle eukaliptusz nő, a növényeket magról nevelték, vagy palántaként szerezték be. Utóbbiak az idei  meleg nyárnak köszönhetően olyan gyorsan megerősödtek, hogy az állatkert koalája, Wirri Wirri már csemegézhet is belőlük. Ahhoz azonban, hogy nagyobb mennyiséget is szüretelni tudjanak a növényből, még némi időre van szükség.

Addig is, aki akarja, 15 euróért meghívhatja reggelire Wirri Wirrit. Adományozni lehet a www.herzenspatenschaft.at oldalon, cserébe egy csinos oklevél jár, illetve az adományozó neve felkerül az állatkert honlapjára.

A Schönbrunni Állatkertben jelenleg a hatéves hím koala, Wirri Wirri él, mivel párja, a 18 évével rendkívül idősnek számító Mirra Li az idén májusban örökre elaludt. Nem sokáig lesz azonban egyedül Wirri Wirri – a nemzetközi tenyésztési program részeként ugyanis hamarosan fiatal párt kap.