Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 4. Az év 125. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739407. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Alma és Hagyma kalandjai a nagyvárosban

Alma és Hagyma kalandjai a nagyvárosban Alma és Hagyma kalandjai a nagyvárosban Alma és Hagyma kalandjai a nagyvárosban Alma és Hagyma kalandjai a nagyvárosban
Rusznák Gábor

A Cartoon Network szeptember 10-től vetíti az Alma és Hagyma című rajzfilmsorozatát, amely a csatorna művészeti programjának részeként készült. A tévétársaság egy kertészkedős mini kampány alkalmával mutatta be az új sorozatot az újlipótvárosi, Pozsonyi úti Budapest Schoolban. (A szerző felvételeivel.)

A rajzfilmsorozat az egyiptomi születésű, de Angliában nevelkedett George Gendi alkotása és az Emmy-díjas „Túl a kerítésen” mini sorozathoz hasonlóan hamar bejutott a csatorna művészeti programjába. Az Alma és Hagyma alapsztorija, hogy a két barát a vidéki otthonából a nagyvárosba költözik, és a maga naiv lelkesedésével, élénk képzelőerejével próbál megbirkózni a számára merőben új környezettel.

Az augusztus 31-i sajtóvetítést a közösségi magántanulók egyesülete, a Budapest School Pozsonyi úti intézményében tartották. A csatorna a rendezvénnyel a mostaninál zöldebb városok mellett is kampányolt: a bemutató után a gyerekek az iskola előtt zöldségeskertet alakítottak ki, ahol paprikát, petrezselymet, hagymát, paradicsomot és fűszernövényeket ültettek el. A kertben saját készítésű táblák jelzik a vetemények helyét és az ott látható haszonnövényeket. A sorozat a városi kertészkedés és a zöldebb városok gondolatának népszerűsítése mellett sokat taníthat a gyermekeknek arról is, hogy miként lehet alkalmazkodni az élet diktálta új körülményekhez úgy, hogy közben őszinték maradunk önmagunkhoz – mondta Kiss Ágnes, a Cartoon Network képviselője. 

Címkék