Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 7. Az év 128. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739410. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nem egyperces Örkény-est a pesti Városligetben

Nem egyperces Örkény-est a pesti Városligetben
(Tudósítónktól)

„Hiszek a szabadságban” címmel, Örkény István műveit és életét idézi meg a MiroArt-estek legújabb programja szeptember 25-én a Városliget Caféban. Az irodalmi esten ott lesz Radnóti Zsuzsa dramaturg, az író özvegye, Für Anikó színművész és Parti Nagy Lajos író is. (Szilvásy Z. Kálmán felvételén Örkény István és Radnóti Zsuzsa az 1960-as években; a kép forrása: http://orkenyistvan.hu/node/103)

Szerző:  Májusban kezdődött Budapest legújabb kulturális sorozata, a MiroArt: művészeti estekkel, irodalmi, kulturális programokkal várja minden hónapban az érdeklődőket. A helyszín: a magyar főváros 19–20. századfordulós romantikáját a maga módján fölidéző autentikus hely, a több mint 120 éves Városliget Café. Az első, teltházas rendezvényen Szerb Antal Utas és holdvilág című regényéről beszélgettek a vendégek, Szász János rendező, Prieger Zsolt zenész, Puskás István italianista. A sorozat háziasszonya, Juhász Anna irodalmár elmondta: „A MiroArt célja, hogy elmélyült, izgalmas beszélgetésekkel bemutassuk kortárs alkotóinkat és felidézzük a 20. század első felének csodálatos kulturális és irodalmi életétet, így egy kicsit mi is részesei lehetünk az akkori Budapest romantikájának, hangulatának. Az első eseményt nagyon lelkesen és nyitottan fogadta a közönség, és bízunk benne, hogy a nyári szünet utáni Örkény-est is hasonló sikert arat majd.”

Tehát: szeptember 25-én este hét órától Örkény Istvánt, a világirodalmi rangú magyar groteszk próza megteremtőjét ismerhetik meg közelebbről a vendégek. Az eseményen megidézik családját, utazásait, a Szép Szót és az Újholdat, dramaturgi és gyógyszerész-munkáját, életének főbb állomásait, majd Für Anikó színművész olvas fel a szerző legnépszerűbb műveiből. Az esten megszólal a „társ”, Radnóti Zsuzsa dramaturg és Parti Nagy Lajos író is.

Az eseményre jelentkezés augusztus 25-én kezdődik a regisztracio@topartbudapest.hu címen.

www.facebook.com/miroartestek

https://www.facebook.com/events/207601266525753/