Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. április 28. Az év 119. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739401. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Vakációzárásként: állatkertek (és látogatóik) éjszakája

Vakációzárásként: állatkertek (és látogatóik) éjszakája
Hanga Zoltán

Hetedik alkalommal ez év augusztus utolsó napján rendezik meg az állatkertek éjszakáját tucatnyi intézményben. A nagyközönséget mindenütt változatos programokkal, látványetetésekkel és a szokásos állatkerti látogatáshoz képest rendkívüli látnivalókkal várják augusztus 31-én, a hónap utolsó péntek estéjén.

Az ország 11 településén, összesen 12 állatkertben várják az érdeklődőket az VII. állatkertek éjszakáján, a nyári vakáció utolsó napján. Különleges programokat kínál a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, a Veresegyházi Medveotthon.

A belépti díjak helyszínenként eltérőek, de a fővárosban, illetve a vonzáskörzetében lévő három helyszínre az intézményenkénti külön jegy mellett mindháromba érvényes kombinált jegy is váltható.

A 12 állatkert részletes programkínálatát a ma megtartott országos programbemutatón – az ország legrégebbi állatkertje, a Fővárosi Állat- és Növénykert 152. születésnapján – ismertették a sajtóval. Bemutatták valamennyi részvevő állatkert programkínálatát. A részletes intézményenkénti programokat és egyéb kapcsolódó információkat az érdekeltek a saját honlapjukon is közzéteszik.