Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 3. Az év 124. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739406. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Akinek nincs takargatnivalója, részt vesz az Európai Ügyészség munkájában

Akinek nincs takargatnivalója, részt vesz az Európai Ügyészség munkájában
Infovilág

Európai Ügyészség: Hollandia a huszonegyedik tagállam, amely csatlakozik az uniós költségvetés csalás elleni védelmére irányuló közös erőfeszítésekhez. (A nyitó kép forrása: https://worldview.stratfor.com/article/european-public-prosecutor-controversy-raises-eu-sovereignty-issues)

Az Európai Bizottság ma megerősítette Hollandia csatlakozását az Európai Ügyészséghez, amely így már huszonegy tagállamot számlál. Az Európai Ügyészség kulcsfontosságú szerepet fog játszani az uniós költségvetést károsító bűncselekmények, így a csalás, a korrupció, a pénzmosás és a súlyos – 10 millió eurós összeget meghaladó –, határokon átnyúló áfa-csalások elleni küzdelemben. Az Európai Ügyészség 2020 végéig megkezdi tevékenységét az összes részt vevő tagállamban.

Azok a tagállamok, amelyek eddig még nem döntöttek az Európai Ügyészségben való részvétel mellett, a vonatkozó rendelet elfogadását követően bármikor csatlakozhatnak. 2018. június 14-én Málta is bejelentette a Bizottságnak a részvételre irányuló szándékát, a Bizottság jelenleg végzi a bejelentés vizsgálatát.

Máris a következő uniós tagállamok vesznek részt az Európai Ügyészségben: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Cseh Köztársaság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia és Spanyolország.