Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 19. Az év 110. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739392. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Édes magyar siker: fagylalt után trüffel

Édes magyar siker: fagylalt után trüffel
Elek Lenke

Sóskaramellás-mogyorós trüffellel nyert a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra a Great Taste Awards-on, a világ legmegbízhatóbb és legrangosabb ételkóstoló versenyán. Bonbonjai és csokoládéi révén az utóbbi három évben tizenöt nemzetközi díjjal gazdagodott a cég. Tavaly először nevezett fagylalttal, az idén a frissen kikísérletezett csokoládéja nyerte el legjobban a zsűri tetszését.

Az eredményhirdetésen a bírák kiemelték, hogy a díjazott trüffelben mennyire harmonikus a töltelék krémessége és a karamellizált mogyoródarabkák ropogóssága. Fényűzőnek nevezték a csokoládé aromáját és gazdag kakaótartalmát.   

„Az idén sós karamellával és csonthéjas termékekkel kísérleteztem, így jelent meg a csokoládéban a sós karamell, fagylaltban pedig a pisztácia. Mindig az újításra törekszem, miközben megtartom a bevált recepteket. A jól sikerült bonbonokat általában fagylaltként is elkészítem, így jött létre most a legnépszerűbb fagylaltunk, a pisztácia–sós karamella. A zsűri a luxus érzetét fedezte fel a nyertes termékben” – mondta az eredményhirdetés után Erdélyi Nóra, a manufaktúra csokikészítője, aki társával, Csomor Tamással tavaly üzletet is nyitott a pesti Király utcában.

A Great Taste Awards az angliai Fine Food céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak élelmiszer-ipari Oscar-díjaként emlegetnek világszerte.

A séfekből, ételkritikusokból, szakértőkből, és gasztrobloggerekből (naplóírókból) álló 500 személyes zsűri márciustól júliusig kóstolta és értékelte a nevezett 12 634 terméket, amelyből mindössze 192 nyerte el a legmagasabb minősítést. A szervezők szerint a Great Taste csillagjai és logója tulajdonképpen egy jelzés a fogyasztók felé mindenhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárol.    

Nem ez az első magyar vállalkozás, amelyik nemzetközi versenyen sikert ér el csokoládéjával és viszi hírét messzi földre a magyar édességeknek. A sóskaramella ma az egyik legnépszerűbb ízvilága a fagylaltoknak és más desszerteknek.