Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 2. Az év 123. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739405. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Trafóház az ablak előtt

Trafóház az ablak előtt Trafóház az ablak előtt Trafóház az ablak előtt
Infovilág

Olvasónk felvételein is jól látszik: a frissen épült ház előtt, a földszinti lakástól alig másfél-két méternyire áll egy transzformátorház. A helyszín Győr folyamatosan bővülő Víziváros-negyede.

Szerkesztőségünk érdeklődésére jóformán levélfordultával válaszolt Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. regionális kommunikációs szakreferense. Azt kérdeztük az energiaszolgáltatótól, hogy szabályos-e, hogy a Győr, Vidra utca 12. számú, frissen épült háztömb egyik földszinti lakásától mintegy másfél méterre áll az E.ON trafóháza. Tudakoltuk: megfelel-e például a biztonsági előírásoknak, netán rövid időn belül elhelyezik-e onnan a létesítményt?

A manapság szokatlanul gyors válasz lényege:

„Az újonnan épült társasház véleményünk szerint is közel van a transzformátor-állomásunkhoz, jóllehet hálózatunk biztonsági övezetén kívül helyezkedik el. A transzformátor-állomás 2002 óta áll jelenlegi helyén, az E.ON vezetékjoga alapján, a környéken élők villamosenergia-ellátása céljából.

A transzformátor-állomás áthelyezése külső partnerünk kezdeményezésére, az ő szervezése és költségviselése mellett folyamatban van. A kiviteli terv már elkészült, jóváhagyása megtörtént.”

Az viszont továbbra is érthetetlen, hogy miért adott áldást a sarokháztömb fölépítésére a városi szakhatóság embere azelőtt, hogy áthelyezték volna a tranformátorházikót oda, ahová majd ezután fogják. Csak azért nem, mert úgy igazán ésszerű lett volna? Vagy azért, hogy csináljuk meg utólag, úgy drágább? 

Szerkesztőségünk várja a mielőbbi hírt a létesítmény áthelyezéséről.