Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 20. Az év 111. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739393. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Világgá kürtöltetik az édes élet

Világgá kürtöltetik az édes élet
Gyarmati László

Ilyen sem volt még: kürtőskalács-cukrászda nyílt a pesti állatkert területén. Az ötlet kiváló, hiszen ez a süteményféle nagyon népszerű hazánkban, bár első hallásra egy egész üzletet ráépíteni, merész vállalkozásnak tetszik. (Képek és videó: Gyarmati László.)

Vagy mégsem? Az Édes Mackó kürtőskalács cukrászda megnyitóján az állatkert szóvivője, Hanga Zoltán kiemelte: az évek során ez lesz az egyik legsikeresebb gasztronómiai vállalkozás a Holnemvolt Várban.

„Nagyon örülök, hogy nálunk nyitott meg ez az exkluzív cukrászda, ahol sokféle különlegesség csábítja az édességek kedvelőit. Régóta kapható az állatkertben kürtőskalács, de ilyen rendhagyó formában most először jelenik meg itt ez a jellegzetes finomság, sőt országszerte ez az első kürtőskalács-cukrászda, így kuriózum hazánkban – mondta a szóvivő. Kíváncsi vagyok, mit fognak szólni a gyerekek a madárlátta kürtőshöz, ami nem más, mint madártej, kalácsdarabokkal, vagy a kürtős grízhez (magyarul tejbedarához). Kapható még kürtős guba is – vaníliaöntettel. És ha már kürtölünk: van kürtős zserbó is.

A bolt kiötlői szeretnek kísérletezgetni az ízekkel; a jeges kávét például egy különleges sós karamellás belga csokipraliné golyócskával szórják meg, a kávék mellé például csokiba mártott kürtős patkót tálalnak, ami még szerencsét is hozhat a vendégeknek. Szerdánként készül glutén- és tej nélküli kürtőskalács is.

Újdonság a vendéghívó rendszer: „Amíg a kürtőskalács-desszertek elkészülnek, nyugodtan körbe lehet sétálni a Holnemvolt Várban, ugyanis a cukrászok jelzőkészüléket (csipogót) adnak látogató vendégeknek, ami jelzi, ha kész a finomság, így nem kell sorban állva, netán türelmetlenül várakozniuk” – mondta Bálint Gáspár, a cukrászda ötletgazdája.

Hangulatos a környezet: csacsik és lovacskák közvetlen szomszédságában lehet üldögélni és enni-inni az édességekből.

A cukrászda elsősorban a Holnemvolt Vár felől érhető el. A játszópark az állatkerti belépő jeggyel is látogatható, de a cukrászda készítményei az Állatkerti körútról, ablakon keresztül, utcán át is megvásárolhatók, mint például egy-egy Medveálom nasi...