Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 12. Az év 133. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739415. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Oroszországban épített gyárat az egri Sanatmetal

Oroszországban épített gyárat az egri Sanatmetal Oroszországban épített gyárat az egri Sanatmetal
(Tudósítónktól)

Felavatták az egri Sanatmetal gyárát az oroszországi Obnyinszkban. A magyar tulajdonú középvállalkozás, a Sanatmetal Kft., valamint oroszországi forgalmazójának közös beruházásában megvalósult Sanatmetal CIS gyár létrehozásával az egri székhelyű cég technológiai transzfert (= a technológia kifejlesztésétől a piaci alkalmazásáig terjedő, a tudományos kutatási eredmények gyakorlati alkalmazásba vitelének folyamata) hajt végre, orosz partnere pedig a piaci kapcsolatokat és az értékesítést szervezi. A 250 millió rubeles beruházással létrejött gyár megvalósulását a magyar vállalat a saját pénzéből és banki hitelből fedezte.

Az egri székhelyű orvostechnikai cég több mint 15 éve van jelen az orosz piacon, traumatológiai termékei jól ismertek és népszerűek. A hazai ellátást javítandó az orosz kormány döntött a gyárépítésről, és az egri céget választotta partnerként.


A teljesen magyar tulajdonú, Európa negyven kiemelkedő cége közé sorolt Sanatmetal Kft. több mint 50 éves múltra tekint vissza a profiljában. A vállalkozás traumatológiai, gerinc- és fogászati implantátumok, csípő- és térdprotézisek, továbbá műszerek fejlesztője és minősített gyártója. A technológiáját és gyártási kultúráját a világméretben vezető három multinacionális cég, mint stratégiai partner, valamint nemzeti megfelelőségi minősítők alakították ki. A Moszkvától délnyugatra, az orosz fővárostól és Kalugától egyenlő távolságra található Obnyinszkban fölépített gyár a Sanatmetal telephelyeként üzemel, így a gyártási folyamatok és minden más eljárás is azonosak a magyarországival.

Az egykoron nukleáris iparáról ismert Obnyinszk magyar üzeme gyártással, kereskedelemmel, importálással foglalkozni, és remény szerint exportálni is fog az eurázsiai piacra. Az oroszországi gyár megépítésével az Sanatmetal gazdasági célja piaci részesedésének növelése Oroszországban és az eurázsiai piacra lépés.