Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 14. Az év 135. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739417. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

E-papírra cseréli a menetrendjeit a bécsi közlekedési vállalat

E-papírra cseréli a menetrendjeit a bécsi közlekedési vállalat
EuroCommPR*Bécs

A Wiener Linien, a bécsi közlekedési vállalat két év óta teszteli az e-papír alapú menetrendeket. Most további tíz busz- és villamosmegállóban cseréli elektronikusra a hagyományos utastájékoztató táblákat. (A képen: E-menetrend a Stephansplatzon  © Hans Ehrengruber / Wiener Linien)

Összesen tizenhárom busz-, villamos-, valamint helyi vasútvonal menetrendjét, a környék térképét, valamint valós idejű járatinformációkat mutat az a tíz e-papír alapú utastájékoztató tábla, amelyet két éve próbál a bécsi közlekedési vállalat. Mivel az e-könyv-olvasókhoz hasonlóan működő készülékek jól vizsgáztak, a Wiener Linien további tíz busz- és villamosmegállóban cseréli elektronikus menetrendre a hagyományosakat.

Az e-papír alapú utastájékoztató táblák főként a rosszul látó utasoknak nagy segítség, mivel szövegük kiválóan olvasható, a betűk és számok is nagyobbak az eddigieknél, ráadásul felolvasás-funkcióval is ellátták őket. A hagyományos menetrendeket leváltó e-könyv-olvasókat az Osztrák Vakok és Gyengénlátók Szövetségével közösen fejlesztették ki.

A második bővítési hullámban kihelyezendő e-menetrendek Floridsdorfban és Brigittenauban könnyítik meg az utasok életét.

A képen: E-menetrend az Anton-Schall-Gasséban © Karl-Anton Isak / Wiener Linien