Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Debrecenbe kéne menni – és mentek is

Debrecenbe kéne menni – és mentek is
LigetPress

Évente és átlagosan kis híján három egységet nyitott a világhírű, mintegy 17 ezer boltot fenntartó amerikai kávézólánc nálunk, amely 2010 óta van jelen hazánkban is. Évekig csak a fővárosban terjeszkedett. Most viszont, a szegedi után, a másik nagy egyetemi városban, Debrecenben is megjelent a márka – mindenekelőtt a fiatalok, a diákság nagy örömére, miután a Starbucks közönségét többségében a tizen- és huszonévesek adják, tekintettel arra, hogy kuckós jellegénél fogva egyaránt alkalmas beszélgetésre, tanulásra, kikapcsolódásra – akár társasággal, akár kettesben.

A mintegy 180 négyzetméteres debreceni kávézó-falatozó is a jellegzetes Starbucks-hangulatot idézi: faburkolattal, kávébarna és natúr színű, marasztaló bútorokkal. Már a mostani avatón szóba került, hogy egy Starbucks nem Starbucks még Debrecenben sem, tehát várható egy újabb filiálé megnyitása.

A világcég arról is ismert, hogy nagy gondot fordít a környezet védelmére. Vendégei kérhetik a kávéjukat a saját poharukba, termoszukba is, amivel még a pénztárcájukat is kímélik: azok, akik papírpohár helyett a saját alkalmasságukból isszák a kávéjukat, üdítőjüket, csaknem egy százassal kevesebbet fizetnek.