Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 16. Az év 137. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739419. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Hazánkból látja el a Bosch a világot villanybicikli-motorral

Hazánkból látja el a Bosch a világot villanybicikli-motorral Hazánkból látja el a Bosch a világot villanybicikli-motorral
Infovilág

Az előrejelzések szerint az éves eBike-eladás 2023-ra eléri a 3,3 milliót Európában. A motoregység-technológiát a Budapesti Fejlesztési Központ mérnökei dolgozták ki. A Miskolcon gyártott eBike-rendszereket világszerte már 70 kerékpármárkába építik be.

Németországban már hárommilliónál több elektromos kerékpár (pedelec) gurul: eBike modellek széles palettája áll rendelkezésre. A kényelmes fel- és leszállást kínáló, a felső vázelem nélküli (step-through), illetve egyéb, mindennapos használatra készült kivitelektől a sportos elektromos hegyikerékpárokon (eMountain bike) át, egészen a teherszállító változatokig (eCargo bike) – minden alkalomra és célra található megfelelő villanybicaj. Az elektromos rásegítéssel ellátott kerékpárok iránti lelkesedés számos országban tapasztalható, s az előrejelzések szerint 2023-ra évente már 3,3 millió pedelec találhat gazdára Európában.

A magyarországi szakemberek munkájának köszönhetően világszerte már 70 kerékpármárka használja eBike-meghajtásrendszert. A fejlett és intelligens erőrásegítés- rendszert alkalmazó motoregység technológiáját a Budapesti Fejlesztési Központ mérnökei dolgozták ki és fejlesztik folyamatosan. A meghajtás gyártásához a szerelősorokat a budapesti Bosch Rexroth gyártotta, a meghajtások szervizelése a kecskeméti Bosch Electronic Service Kft. munkatársainak a dolga. Miskolcról szállítják a nagyvilágbaa teljes eBike-rendszert: a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. szakemberei által gyártott meghajtási egységeket, a Robert Bosch Power Tool Kft.-nél gyártott eBike-akkumulátorokat, emellett a kijelzőn túl a kábeleket és az elektromos meghajtáshoz szükséges minden felszerelést.