Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 18. Az év 139. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739421. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Diákhitel ösztöndíj-program nyertesei

A Diákhitel ösztöndíj-program nyertesei
Infovilág

A Diákhitel Központ ma köszöntötte az immár harmadik alkalommal meghirdetett Diákhitel ösztöndíj-pályázat nyertesét: tíz, kiemelkedő tanulmányi eredményű és szakmai előmenetelű hallgatót. A győztes pályázókat egy tanéven át, vagyis 10 hónapon keresztül havi 70 ezer forint illeti meg.

A pályázati kiírásra több mint százötven hallgató küldte el az eddigi eredményeit tartalmazó bemutatkozó anyagát és a kapcsolódó dokumentációt. A pályázatokat szakmai bizottság – dr. Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, Szvetelszky Zsuzsanna, szociálpszichológus és Bugár Csaba, a Diákhitel-központ vezérigazgatója értékelte.

A nyertesek között van szociológus, fizikus, geográfus hallgató, vidéki és fővárosi, első- és másoddiplomás  is. Fiatal koruk ellenére értékes eredményekkel büszkélkedhetnek itthon és a nemzetközi szakmai színtéren egyaránt. Néhányan Köztársasági és Erasmus-ösztöndíjasok, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia helyezettjei, társ- vagy önálló szerzők, tudományos kutatások résztvevői, idegen nyelven publikálók, egyetemi demonstrátorok, önkéntes segítők.