Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 6. Az év 127. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739409. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Nem vagyunk bűnözők! Amnesty-akció a „Stop, Soros!”-sal megtámadott civilek mellett

Nem vagyunk bűnözők! Amnesty-akció a „Stop, Soros!”-sal megtámadott civilek mellett

Az Amnesty International június 4-én, hétfőn délelőtt 10 órai kezdettel az Országháza előtti területen (Budapest, V., Kossuth Lajos tér, az Országzászló mellett) a „Stop, Soros!” törvényjavaslat-csomag által megtámadott magyar civil szervezetek és aktivisták melletti szolidaritási akciót tart, amelyen a civil szervezeteket tömörítő Civilizáció egyes szervezetei is részt vesznek.

A rendezvény célja, hogy átadjuk a parlamenti pártok képviselőinek az Amnesty International tagjai és támogatói által írt azokat az üzeneteket, amelyekben kiállnak a magyar civil szervezetek mellett, és felszólítsuk a képviselőket arra, hogy ne szavazzák meg a civileket kriminalizáló törvényjavaslat-csomagot.

Az Amnesty International közleménye a törvényjavaslat-csomagról az Infovilágon.

A rendezvény Iván Júliának, az Amnesty International Magyarország igazgatójának és Pardavi Mártának, a Magyar Helsinki Bizottság társelnökének a sajtótájékoztatójával kezdődik 10 órakor. Ezt követően az aktivisták átadják a frakciók meghívott képviselőinek a szolidaritási üzeneteket tartalmazó kiadványokat.

A téren felállítják a magyar civil szervezetek jelképét, a 10 méter magas és széles piros szív alakú léggömböt, hogy emlékeztessék a képviselőket: tisztességes emberek ezrei és a Civilizációban részt vevő magyar civil szervezetek éppen azért dolgoznak, hogy Magyarország mindenki számára a mostaninál jobb és élhetőbb hely legyen.