Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. április 26. Az év 117. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739399. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Magyar siker a digitális turizmusban

Magyar siker a digitális turizmusban
(Munkatársunktól)

Hajdan felhívtuk otthonról vezetékes telefonon a szállodát és rendeltünk egy szobát, mondjuk egy hónappal előre. Vagy éppen kiszálltunk a kocsiból és beestünk a recepcióra egy esős, hűvös estén. Külön díjat ezért senkinek sem adott senki. Ma viszont a Föld bármely kontinensének, bármely szállodájába bármikor foglalhatunk szobát egy kezünkben tartott, kis, lapos készülékről, okostelefonról – akár Grönlandról is.

A határok nélküli szállodafoglalásoknak is van számtalan webfelülete és szoftvere – nekünk meg okostelefonunk… Friss hír, amely szerint győzelmet aratott az idei MediaPost Appy díjátadó „utazás és turizmus” kategóriájában a hotels.com. A vállalat a nyertes mobilalkalmazást az EPAM-mal, a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalatával közösen fejlesztette – ráadásul részben Magyarországon, magyar szakemberekkel.

Az app sokrétű szűrőrendszerrel és geo-lokációs eszközökkel segít a használóknak a lehető leggyorsabban megtalálni a tökéletes szálláshelyet. Továbbá a foglalás utáni hasznos szolgáltatásokat is kínál, mint például az mobilkulcs technológiára épülő, kulcs nélküli beléptetés, amivel megtakarítható a várakozási idő a recepción.

A forgalmunk akár 55 százaléka érkezik jelenleg mobilkészülékről, így kiemelt fontosságú, hogy egy rendkívül használóbarát alkalmazás fejlesztésébe fektessünk” – jelentette ki Daniel Craig, a Hotels.com mobilrészlegének alelnöke.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy partnerünkkel, a Hotels.com-mal közösen ekkora elismerésben részesültünk – nyugtázta Fejes Balázs, az EPAM Global Business társelnöke. – Büszkék vagyunk arra, hogy a programozási felület egy részét, valamint a rá épülő alkalmazás Android-változatát Budapesten fejlesztettük. Nagyra értékeljük az immár több, mint 10 éves együttműködésünket a Hotels.com-mal és alig várjuk a további közös munkát”– tette hozzá.

Az EPAM 1993 óta működik közre a világ vezető vállalatainak a szoftverfejleztésben; négy kontinens 25 országában van jelen, és kereken 23 ezer informatikai szakembert foglalkoztat. A cég hazánkban több mint 10 éve van jelen, budapesti irodája egyben európai központ is.