Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 12. Az év 133. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739415. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szent szájpadlás – egyedülálló kiállítás ételügyben

Szent szájpadlás – egyedülálló kiállítás ételügyben
Infovilág

Szalipszki Judit független kurátornak alapvető szerepe van abban, hogy holnap délután hat órakor megnyílhat a Koreai Kulturális Központ és a Stúdió Galéria Santopalato / Szent szájpadlás című csoportos művészeti kiállítása. 

Az étel a legkomplexebb jelenségek egyike: társadalmi, kulturális, gazdasági, politikai és ökológiai folyamatok eredője és következménye. A két helyszínen megvalósuló kiállításnak a Stúdió Galériában (helyszín: Budapest, VII., Rottenbiller utca 35.) látható részében elsősorban az étel és az étkezés ökológiai vonatkozásai állnak az előtérben, a Koreai Kulturális Központ (Budapest, XII., Budapest, Csörsz utca 49–51.) kiállítóterében az élelem kulturális identitáshoz kapcsolódó jelentései lesznek terítéken.

Az egyedülálló eseményt Lee Dangkweon, a Koreai Kulturális Központ igazgatója nyitja meg, majd a Gastro Casino művész-krupié csoport performanszát tekinthetik meg az érdeklődő részvevők. Az iker-kiállítás alkotó művészei: Antal Balázs, Bartha Gabó, Sz.A.F. (Mécs Miklós és Fischer Judit), Isaac Monté, Daniel Parnitzke, Marie Caye & Arvid Jense, Woo Jiwon, Fajgerné Dudás Andrea, Szabó Eszter Ágnes, Bozzai Dániel, Trapp Dominika, Fátyol Viola, Esterházy Marcell, Barakonyi Szabolcs, Lepsényi Imre, Poór Dorottya.

Szalipszki Judit kurátor és kulturális munkás, jelenleg Rotterdamban és Belgiumban él. A Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet alapképzését követően kortárs művészeti galériák munkatársa, valamint szabadúszóként különféle művészeti események szervezője. Jelenleg a szaglás, az ízlelés és a tapintás érzékeire fókuszáló Art Sense(s) Lab (PXL) program résztvevője. Kurátorként elsősorban az ételekre és élelmiszerekre művészeti médiumként tekintő alkotók praxisa, valamint a társadalmilag elkötelezett művészet, a design és a gasztronómia határterületei foglalkoztatják.

A kiállítás időtartama alatt a Food Not Bombs Budapest számára gyűjtünk tartós élelmiszert.