Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. április 29. Az év 120. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739402. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ínyenceknek: lisztkukaccal szórt eperfagyi Bécsben

Ínyenceknek: lisztkukaccal szórt eperfagyi Bécsben
EuroCommPR*Bécs

Sör, méz, chili és rovarok – a bécsi Naschmarkt minden hónapban más-más különleges gasztronómiai élménnyel, valamint élő zenével várja a látogatókat. Májusban például karamellizált lisztkukaccal szórt eperfagyit kóstolhatnak a bizarr ínyencételek kedvelői.

A bécsi piacfelügyelet (Marktamt) a Naschmarkt Rechte Wienzeile felőli részén alakította ki az úgynevezett „Mottomarkt“ tematikus vásárt, ahol áprilistól egészen októberig, minden hónapban más és más ételkülönlegességet mutatnak be: az Ottakringer sörmárka kínalátától, az osztrák méz- és chilis termékeken át, egészen a Mautner Markhof mustárkülönlegességeiig terjedő széles választékból bárki megtalálhatja a számításait, miként rovarokkal, csigákkal és szirupokkal készített ételeket is kóstolhatnak a gourmet-konyha szerelmesei.

„A Naschmarkt felújítását követően fennmaradt egy kihasználatlan terület, amelyet kár lett volna parkolóövezetté alakítani. Ezen a területen valósult meg végül a „Mottomarkt” ötlete” – mondta el tudósítónknak Alexander Hengl, a bécsi piacfelügyelet (MA 59) munkatársa. Máig kétezer árus pályázott az itt kialakított 25 stand használati jogára.

Az idei második tematikus vásáron, ma és holnap, az anyák ausztriai napján, a rovarokat alapanyagként felhasználó első osztrák pop-up-büfé, a „Zirp Insect” és a „Schelato” kreatív fagylaltozó karamellizált lisztkukaccal szórt eperfagyiját próbálhatják ki a vendégek. A fagylaltkülönlegesség mellett csigából, szöcskéből készült, valamint tücskökkel megspékelt ínyenc falatokat, mint például vadnövényes gilisztapestót vagy ropogós tücskös egytálételt is kóstolhatnak az érdeklődők. A hétvégi programot 10 és 12 óra, valamint 14 és 16 óra között élő zene teszi még színesebbé.

A vásár júniusban, az apák napja alkalmából, júliusban a gyermekeknek, majd ezt követően az alsó-ausztriai termékeknek, valamint hálaadás ünnepének szentelt tematikus vásárral várják a gasztronómai élmények kedvelőit. A Naschmarkt különleges programsorozata októberben a „Hallo-Wien“ vásárral zárul.

A Naschmarkt tematikus vásárainak időpontjaiért tessk ide kattintani!