Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. április 28. Az év 119. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739401. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A magas ingatlanárak ellenére sem mozdulnak a fővárosiak a kedvenc kerületükből

A magas ingatlanárak ellenére sem mozdulnak a fővárosiak a kedvenc kerületükből
LigetPress

Továbbra is töretlen a főváros pesti, belsőbb kerületeinek népszerűsége. A XIII. kerület  hónapok óta vezeti az érdeklődési listát, de a nyomában van Zugló és a belváros is. A keresleten érezhető az új építésű ingatlanok kínálata, viszont még az árak emelkedése sem tántorította el a lakáskeresőket a kedvenceiktől. (A kép a budapesti, VII., kerületi Dohány utcában készült.)

Mit építenek erre a budapest-erzsébetvárosi telekre?

Angyalföld tavaly vette át a legkeresettebb kerület címet Zuglótól, amelyet azóta is birtokol. A XIV., VI. és VII. kerület felváltva havonta cserélve szerzi meg a második helyet, a dobogóért folyó harcba pedig a II. és XI. kerület is bekapcsolódik néha.

Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője elmondta, hogy az ingatlant vásárolni szándékozók többsége a pesti oldalon, a Hungária körúton belül, a hozzá közeli kerületekben található ingatlanokat keresik. Sokak számára vonzó a budai kerületek külvárosi hangulata és az ottani zöldterület.

Jellegzetes lipótvárosi bérház a 19. század végéről.

Az idei első negyedév nyertese a XIII. kerület; a Duna House pénzes vevőinek ötöde ezt a területet részesíti előnyben (Egy érdeklődő több kerületet is megjelölhetett) lehetséges lakhelyeként. A XIV. kerületet valamivel kevesebben tartják lehetséges jövőbeni lakhelynek. A további sorrend a VII., a VI. és a XI. kerület; a kedveltség 10 százaléka a II., a III., az V., a VIII., a IX., a XII. és a XVIII. kerületre jut.