Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 2. Az év 123. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739405. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Na, nehogy már úgy legyen!

Na, nehogy már úgy legyen!
Horváth Kálmán

Nincs az a meséskönyv, amibe az elmúlt nyolc év csodáit mind belezsúfolhatnánk. Mint cilinderben a nyulat, úgy tüntettük el a köztársaságot, és nemzetiszínű asztalt ácsoltunk az alaptörvénynek…  (A képen: az alaptörvény martfűi asztala; forrás: http://www.martfu.hu/?module=news&action=show&nid=181247)

…A haldokló trafikokat és a kaszinókat feltámasztottuk, a tandíjat átváltoztattuk oktatási hozzájárulássá, a közpénzt gólprémiummá. A gazdagokat színház helyett meccsre szoktattuk, a szegények segélyét megkurtítottuk. A gyors lábak futhattak külföldre, a nyomorékok csökkentett támogatással maradhattak. A foci mellett a ketrecharcot is megszerettük, ahogy a már földön fekvő fejét vertük, azzal egy nemzetet szórakoztattunk. Nincs tévedés, tehát megbánás sincs, mindig és mindent jól csináltunk, a változtatással a nem létező hibákat ismernénk el.

Közeledhetnek a választások, az ellenzék beszélhet otthoni, utcai fagyhalálról, a kórházakból hiányzó műszerekről, a válaszunk: hajrá! Mi a szülészek hiányán sem siránkozunk, ha nincs elég szakorvos, akkor a csecsemőket visszaparancsoljuk az anyjuk hasába. A világ emlegethet kormányszintű korrupciót, Hódmezővásárhelyen az új jobboldal megtagadhatja a régit, akkor sem bujdosunk el, nem szégyenkezünk. Továbbra is stadiont építünk, kastélyokat, szállodákat vásárolunk, közbeszerzéseket nyerünk, helikopteren repkedünk. Nekünk a harangszó még mindig az ebédidőt, és nem a búcsúvacsorát jelzi. Soros nevét már kevesebbet emlegetjük, de szó sincsen visszavonulásról. Még akkor sem, ha az előrejelzések szerint, a sok választó, a magas részvétel a vesztünk lehet. Semmi pánik, intézkedünk. Várhatóan valahol, valakinél (a pontos cím közlése nemzetbiztonsági kockázat) a TEK talál egy robbantással fenyegető levelet. Természetesen válságstábot alakítunk, rendkívüli állapotot hirdetünk. Az utcákra fegyveres katonákat és rendőröket küldünk, az emberi életre vigyáznunk kell. A külügyminiszter majd megfenyeget egy országot, világszervezetet, olyan, nekünk beszólóst keresünk, a közmédia pedig majd kéri, hogy mindenki maradjon a legbiztonságosabb helyen, azaz otthon. Ez lesz, nem részvételi csúcs, na, nehogy már Hódmezővásárhelyről rajzolják át a mi térképünket. Ha valaki ennél többre kíváncsi, annak az igazi jövőről is beszélhetünk.

Megígérhetjük, és ígéretünket, mindig megtartjuk, hogy április 8-a után, ha törik, ha szakad, akkor is április kilencedike fog következni.