Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 2. Az év 123. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739405. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Pártok támogatottsága, politikusok népszerűsége – sok a bizonytalan

Pártok támogatottsága, politikusok népszerűsége – sok a bizonytalan
Publicus Intézet

Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, február 9–14. között, 1002 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát és egyes politikusok megítélését. A múlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága változatlan, 26 százalék. Az MSZP tábora egy százalékpontot növekedett, így 12 százalék, a Jobbik tábora változatlanul 11 százalék. Továbbra is Karácsony Gergely, Szél Bernadett, és Orbán Viktor a három legnépszerűbb vizsgált politikus.

A2018_02_ppref_all.png Fidesz szavazóinak aránya a múlt hónapban és ebben a hónapban sem változott, így továbbra is 26 százalék. A biztos szavazó, pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 48 százalék. A párt szavazóinak aktivitása átlagos. Az MSZP támogatottsága a múlt hónapban két százalékpontot, most pedig egy százalékpontot növekedve már 12 százalék. A biztos szavazó, pártválasztók körében az MSZP támogatottsága 18 százalék. A párt szavazóinak aktivitása meglehetősen magas. A Jobbik támogottsága az elmúlt hónap két százalékpontnyi növekedése után, ebben a hónapban nem változott, 11 százalék. A biztos szavazó, pártválasztók körében a Jobbik támogatottsága 16 százalék. A Jobbik támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony.

Az LMP szavazóinak száma egy százalékpontot növekedett, 6 százalék, azonban abiztos szavazó, pártválasztók körében 8 százalék. A DK támogatottsága egy százalékpontot növekedett, és így 4 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók körében 5 százalék. A Kétfarkú támogatottsága egy százalék, azonban az Együtt, MLP, és a Momentum támogatottságra nem érte el ezt a szintet.  A bizonytalanok aránya két százalékpontot csökkenve, 41 százalék.

2018_02_pol_nepsz.pngOrbán Viktor (Fidesz) népszerűsége a múlt hónaphoz képest újabb egy pontot növekedett, és 44 pontos.

Molnár Gyula (MSZP) népszerűsége egy pontos csökkenéssel 30 pontos

Kunhalmi Ágnes (MSZP) népszerűsége egy pontot csökkenve 38 pontos.

Vona Gábor (Jobbik) népszerűsége két pontot csökkenve 30 pontos.

Szél Bernadett (LMP) népszerűsége két pontot csökkent, így 42 pont.

Gyurcsány Ferenc (DK) népszerűsége egy pontot csökkent, és 19 pont.

Karácsony Gergely (P) népszerűsége egy pontot csökkent, és 45 pont.

A kutatás eredményeiről további részletek, például az országban zajló folyamatokkal való elégedettség változása, valamint egy egyes politikusok megítélésének a részletei a szombaton megjelenő Vasárnapi Hírekben találhatók.