Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 12. Az év 133. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739415. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szívküldi a digitális korban – nem csupán időseknek

Szívküldi a digitális korban – nem csupán időseknek
(Munkatársunktól)

A minap kiderült, hogy az egri Sanatmetal cég egyre szélesebb körben, nemzetközileg is (el)ismert szívdiagnosztikai szolgáltatással bővül az idősügyi infokommunikációs programja. A Segítő Kezek nonprofit Kft. központjaiban országszerte 110 WIWE-készülék áll az idősek rendelkezésére, hogy az eddiginél gyorsabbá és egyszerűbbé váljék a szűrésük, a szívbetegek állapotának nyomon követése. (Kép: dreamstime.com)

A szerfölött egyszerűen használható, parányi készülék klinikai használata is terjed. A Magyar Kardiológusok Társasága Szívalapítványa a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft.-vel együttműködésben pályázatot hirdet a szívritmuszavarok idejében történő felismerésének segítésére: 60 WIWE-készüléket és 15 tábla-számítógépet kapnak egészségügyi intézmények.

Az egri kórház kardiológiai osztályának közreműködésével megvalósuló (egyelőre úttörőnek számító) kezdeményezés révén a betegek otthonukban mérhetik föl állapotukat a WIWE-készülék segítségével, és e-mailben elküldhetik eredményeiket az orvosoknak. A gyártó ingyen készüléket bocsátott az intézmény rendelkezésére, és az érintett páciensek megkapják használatra.

Németországban, a bonni és az aacheni klinikákon tervbe vették, hogy távdiagnosztikai rendszerekbe építik be az egri WIWE-ot, amelyet nemrég spanyol és olasz technológiai fórumokon nagy figyelmet keltő mobil egészségügyi újításként ajánlottak a szakma figyelmébe.

Az egri Sanatmetal Kft. a Bálint-nap alkalmával figyelmet érdemlő akcióval kínálja az életmentő, az életmód helyes alakítására ösztönző készüléket.