Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 14. Az év 135. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739417. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Ingyenes korrepetálás bécsi diákoknak

Ingyenes korrepetálás bécsi diákoknak
EuroCommPR*Bécs

Bécsben a város által finanszírozott, ingyenes korrepetáláson vehetnek részt az általános és középiskolások, valamint kihelyezett oktatóhelyeken kérhetnek segítséget, ha nehézségeik adódtak az otthoni tanulás közben. A „Támogatás 2.0“ felzárkóztató programot, melyet mintegy 28 ezer osztrák diák vesz igénybe, minden félévben meghirdetik.

Jó három évvel ezelőtt kezdődött a „Támogatás 2.0“ felzárkóztató program Bécsben; a lényege: heti egy alkalommal ingyenes korrepetáláson vehetnek részt az osztrák általános és középiskolások. A Bécsi Felnőttképzési Központ (Volkshochschulen Wien) minden tanítási félévben 1200 különféle felzárkóztató órát hirdet meg, melyre átlagosan 28 ezer 10–14 éves diák jelentkezik. A tanulók a német nyelvi ismeretek fejlesztése mellett angol nyelvből és matematikából is kérhetnek segítséget a szakképzett oktatóktól. A kétórás csoportos foglalkozásokon a diákok azt is elsajátíthatják, hogyan tudnak hatékonyan tanulni, valamint megtanulhatják a hiányzás miatt elmulasztott órák tananyagait is.

„A program célja, hogy az osztrák diákok, szüleik anyagi hátterétől függetlenül egyenlő tanulási eséllyel induljanak“ – jelentette ki Daniela Ecker-Stepp, a Bécsi Felnőttképzési Központ egyik vezetője.

Az osztrák diákok a délutáni foglalkozásokon túl a Bécsi Felnőttképzési Központ jóvoltából kihelyezett oktatóhelyeket is felkereshetnek iskola után, ahol a tanulással kapcsolatos kérdéseiket tanárok megválaszolják.