Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. április 28. Az év 119. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739401. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Állati farsang a pesti állatkertben

Állati farsang a pesti állatkertben
Hanga Zoltán

Péntektől vasárnapig tart az állatok farsangja a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Három napon át változatos programokkal és tetemes kedvezménnyel várja a kert a családokat és a gyermekcsoportokat. Február 2-án elsősorban az óvodás és iskolás csoportoknak, a hétvégén pedig a családoknak szerveznek különleges programokat a házigazdák.

Az állatvilágban vannak fajok, amelyeknek a természetes megjelenése olyan, mintha valamiféle öltözéket vagy jelmezt viselnének. A pesti állatkerti farsang napjaiban délelőtt 10 és délután három óra között minden egész órában a „jelmezes” állatoknál tartanak bemutatót. Így például a koronásgalambok, a „frakkos” pingvinek, valamit a Pálmaház és a Varázshegy érdekes lakójának életével is megismerkedhetnek a látogatók a „Légy ott!” programok alkalmával. A Varázshegyben mindhárom nap lesz kézműves foglalkozás, a vendégek álarcokat és bábokat készíthetnek, és órában bábjátékban szórakozhat a nagyérdemű.

Külön ismeretterjesztő program foglalkozik a medvékkel, és „Állati kavalkád” címmel farsangi állatbemutatókra is sort kerítenek az állatkert munkatársai. A vendégek az intézmény több pontján találkozhatnak ember nagyságú farsangi állatfigurákkal. Pénteken zenés, jelmezes felvonulás is lesz, és az is kiderül, hogy megfázhat-e a jegesmedve. Szombaton és vasárnap pedig karneváli arcfestés, mézmúzeum, valamint a Bóbita Band fellépése teszi teljessé a programkínálatot.

Az allatok farsangjának három napja alatt – a sokféle program mellett – a városligeti intézmény zsebpénz-megtakarító kedvezményt is kínál a családoknak és a gyermekcsoportoknak. Azok a 14 évesnél fiatalabbak ugyanis, akik jelmezben, vagy farsangi álarcban érkeznek, jelképes árú, 100 forintért váltható jeggyel látogathatják a pesti állatkertet.

A kis elefántot is érdemes megnézni!

A farsangi programok és látnivalók mellett érdemes az állatkertben cseperedő kisállatokat is felkeresni. Legutóbb a muntyákszarvasoknál és a gundiknál volt gyermekáldás. A legnépszerűbb állatgyerek azonban továbbra is Arun, a novemberben született elefánt, amely épp mostanában érte el azt a kort, hogy a tej mellett időnként már a szilárd táplálékkal is megpróbálkozik.