Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 6. Az év 127. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739409. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Debreceni repülőtér-fejlesztés 3,8 millió euróból

Debreceni repülőtér-fejlesztés 3,8 millió euróból
Infovilág

Az Európai Bizottság úgy találta, hogy a debreceni repülőtér infrastrukturális fejlesztésére szánt 3,8 millió eurós állami támogatás megfelel az uniós állami támogatásokat célzó szabályozásnak. A Bizottság ezért úgy döntött, hogy a fejlesztési terv összhangban van az uniós állami támogatási szabályokkal, különösen a 2014-i repülési iránymutatásssal, amely a repülőtereknek és a légitársaságoknak nyújtott állami támogatásról szól.

A reptér modernizálása több elemből áll: a repülésbiztonság növelésére olyan készüléket telepítenek, amely a repülőgépek rossz látási viszonyok közötti landolását segíti, újjáépítik a biztonsági korlátokat, valamint egy új hidat építenek, amely a terminálokat köti majd össze. A beruházás hozzájárul a régió fejlődéséhez és javítja a térség összeköttetését anélkül, hogy jogtalanul torzítaná az egységes piacot.


További részletek a Bizottság versenyjogi oldalán található nyilvános esetek regiszterében lesznek elérhetők SA.46378 ügyszám alatt, amint a bizalmas adatkezelési kérdések rendeződnek.

Ma megérkezett a WizzAir első, menetrend szerinti járata a moszkvai Vnukovó-reptérről Debrecenbe.