Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mozdulj velünk a digitális jövő felé!

 Mozdulj velünk a digitális jövő felé!
(Tudósítónktól)

Az ABB Kft. kiválasztotta hazai női mentorprogramjának öt résztvevőjét: januárban kezdődő öthónapos programot a műszaki területeken tanuló egyetemi és főiskolai hallgatónők számára hozta létre. A vállalat egyúttal megkezdte az „ABB Motion – Mozdulj velünk a digitális jövő felé!” gyakornoki programját.

A már harmadik éve tartó női mentorprogram célja, hogy erősítse a nők részvételét és növelje a munkavállalási kedvüket műszaki területen, illetve lehetőséget adjon, hogy a női hallgatók már tanulmányaik idején megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével.

A mentorprogramra kiírt pályázat győztese: Tőzsér Eszter és Fábrik Bettina a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) gépészmérnöki karának mester szakos hallgatója, Ladányi-Pára Katalin, ugyancsak a BME mester szakos hallgatója gyógyszervegyész-mérnöki karon, Tasnády Zsuzsa, a győri Széchenyi István Egyetem villamosmérnöki Bsc automatizálási szakirányát végzi, Gyurkó Csilla, a Szegedi Tudományegyetem mérnöki karának MSc-hallgatója.

Az ABB szakemberei a pályázatok értékelésekor figyelembe vették a jelentkezők elkötelezettségét, szakmai rátermettségét, valamint angol nyelvtudását. Előnynek számított a tanulmányi versenyeken elért eredmény, és a felsőoktatási szakmai tevékenység.

A mentorprogram-pályázat nyertesei a cég vezetőivel és szakembereivel havonta konzultálnak. A nyertesek gyárlátogatáson vehetnek részt, találkozhatnak az ABB női vezetőivel, a munkaügyi és személyzeti szakemberektől személyre szabott tanácsot kaphatnak a későbbi elhelyezkedéshez, továbbá gyakornokként is részt vehetnek a munkában. Emellett megismerhetik a műszaki területek életpálya-modelljeit.

Az ABB Kft. a „Mozdulj velünk a digitális jövő felé!” egy–hároméves programra elsősorban nappali tagozatos műszaki tanulmányokat folytató diákok jelentkezését várja, akik rész- vagy teljes munkaidős gyakornokként a motorok és hajtások, valamint villamosenergia-rendszerek területén dolgozó mérnökök munkáját támogatják (adminisztráció, tervezési feladatok, projekt-megvalósítás). A mérnök gyakornokok fizetést kapnak, és rugalmas munkaidő-beosztással dolgozhatnak.