Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. május 2. Az év 123. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739405. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Mit kerestek a magyarok a „guglin”?

Mit kerestek a magyarok a „guglin”?
LigetPress

Az év sporteseményei, a FINA és az Andorra–Magyarország futballmérkőzés mellett a „black Friday”, az Eurovízió-dalfesztivál és az (állítólag stresszoldó) fidget spinner játék szerepelt a Google magyarországi keresési listájának élén; egyébként az óraátállítás és a csirkemell-recept is előkelő helyen végzett.

A tizenhetedik alkalommal az idén közzé tett lista az év legnépszerűbb kereséseit sorakoztatja fel, több mint 70 ország sok száz listáját ismerteti különféle tematikák – kultúra, sport, mozifilmek, tévéműsorok, a legkeresettebb receptek – szerint.

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, melyek voltak a keresőjébe világszerte leggyakrabban beírt szavak, melyeket az idén is tematikus listán tett közzé a magyarokat legjobban foglalkoztató sport és kulturális eseményekről, továbbá a legnagyobb keresési számot elérő receptekről, mozifilmekről és tévéműsorokról. A keresőmotor kifejlesztője saját módszertan alapján szűri ki a felkapott kereséseket, összehasonlítva a tavalyi évvel így megjelenítve azt, ami a kor emberét kiemelten és huzamosabb ideig érdekelte. A keresési listák elkészítéséhez névtelen, statisztikailag összesített információkat használ.

A magyarországi abszolút lista élén a black friday/fekete péntek szerepel, mely még a FINA világbajnokságnál és az Eurovízió-dalfesztiválnál is jobban érdekelte a hazai internetezőket. A listán szerepel még az óraátállítás, és a fidget spinner is, illetve az iPhone8. A tv-műsorok között az X-Faktor, a receptek témakörében a csirkemell és a frankfurti leves elkészítése vezet. A mozifilmek témakörében az „Az”, a „Pappa Pia” és a „Kincsem” vezeti a keresőlistát.

Magyarország és a többi 70 ország idei listái, valamint a korábbi évek eredményei a google.com/2017 oldalon találhatóak.