Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 3. Az év 124. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739406. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

A Vodafone magyar mérnökei segítenek az Irma-hurrikán sújtotta területeken

A Vodafone magyar mérnökei segítenek az Irma-hurrikán sújtotta területeken
LigetPress

Vodafone-önkéntesekből álló nemzetközi csapat utazott Franciaország tengerentúli megyéjébe, a karibi Guadeloupe-szigetre, hogy a Pervai Csaba és Tóth Róbert tervezte Instant Network 3G hordozható mobilhálózattal segítse a mentőcsapatok munkáját az Irma-hurrikán sújtotta területeken.

A Vodafone Magyarország 2015-ben mutatta be az Instant Network 3G-t. A meglehetősen kis terjedelmű, hordozható mobilhálózattal 40 perc alatt ingyenes kommunikációs hálózat építhető ki a mentőalakulatok és segélyszervezetek, illetve a túlélők számára. Katasztrófa sújtotta területen a mentőcsapatok munkáját támogató kommunikáció helyreállítása a legfontosabb. A jelenlegi helyzetben az Instant Network 3G mellett két Instant Charge-t (külső mobiltöltő állomás 66 töltőponttal), valamint egy Instant Classroom Xtra eszközt (doboznyi digitális iskola tabletekkel és ingyenes WiFivel) is bevetnek

A díjnyertes Instant Network program részeként a Vodafone Alapítvány önkéntes munkatársakkal és kommunikációs technológiával segíti az ingyenes kommunikációs hálózatok működését, továbbá technikai háttértámogatást nyújt a segélyszervezeteknek és az áldozatoknak az érintett területeken.

A mostani a tizenegyedik bevetése a Vodafone Alapítvány Instant Network csapatának. A hordozható mobilhálózatot használták két évvel ezelőtt a nepáli földrengések idején, továbbá 2013-ban, a Fülöp-szigeteken is, a Haiyan tájfun pusztítása után. Az Instant Charge jelenleg is működik Görögország két menekülttáborában, 84 600 eszközt szolgál ki, az Instant Classroom Afrika-szerte diákok ezreit segíti a tanulásban.