Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Give a Home: világméretű koncertsorozat a menekültekért Magyarországon is

Give a Home: világméretű koncertsorozat a menekültekért Magyarországon is

Jessie Ware, Oh Wonder és Tom Odell mellett Péterffy Lili is tagja annak az ezer zenészből és zenekarból álló nemzetközi közösségnek, amelyik szeptember 20-án a világ kétszáz városában lép majd fel, hogy a menekültek befogadásának fontosságára hívja fel a figyelmet. A világon egyedülálló koncertsorozat Budapesten négy belvárosi helyszínről jelentkezik majd.

Magyarországon biztosan fellép a SoulClap Budapest, a Call Me Unique, Péterffy Lili és a Gabó Acoustique. A nemzetközi koncertektől eltérően Magyarországon nem lakáskoncertek lesznek, mert szeretnénk ha minél több ember részesen lehetne az eseménynek. A megszokott Sofar-hangulatot azért szeretnénk megidézni, ezért a helyszíneket úgy rendezzük be, mint ha azok meghitt lakások lennének – közölte szerkesztőségünkkel az az Amnesty International és a Sofar Sounds. Helyszínenként 2-2 előadó fog játszani, aki az est végén egy közös jammel zárja az éjszakát. A további fellépőket és a pontos helyszíneket az eseményhez közeledve teszik nyilvánossá.

Mától lehet jelentkezni a jegyekért a sofarsounds.com/giveahome oldalon. A honlapon mindenki ki tudja választani a saját városát – így Budapestet is –, vagy azt a várost, ahol szeptember 20-án tartózkodni fog. A foglaláskor az emberek – ha akarnak – adományt is adhatnak a jegyekért cserébe. Az így gyűjtött pénzt az Amnesty International jogsértések dokumentálására, és arra fordítja, hogy a világ országaival közösen fenntartható megoldást dolgozzon ki a menekültválság megoldására.

A koncertsorozat magyarországi állomásait a Sofar Sounds Budapest és az Amnesty International Magyarország szervezi.

A Give a Home koncertsorozatot a világon mindenütt szeptember 20-án rendezik. A több mint 300 koncerten zenészek, menekültek és helyi közösségek kapcsolódnak össze a világ 60 országában. Az esemény partnerei, a VICE és a Facebook Live, utóbbi élőben közvetíti majd az eseményt az egész világon.

“A menekültválság, amely során több mint 21 millió embernek kellett elmenekülnie az otthonából, korunk egyik legmeghatározóbb krízise – mondta Salil Shetty, az Amnesty International főtitkára. – Generációkra meghatároz majd minket, ahogy ezt a válságot kezeljük. Ez a mi pillanatunk, hogy megvédjük azokat az értékeket, amik összekötnek minket, és közösen szálljunk szembe a félelemmel és az előítéletekkel. A zene és az igazságtalanság elleni harc mindig is erős szövetségesek voltak, mindkettő valami mélyen bennünk élő érzést kavar fel. Segítségükkel tágíthatjuk a látómezőnket, és végre megláthatjuk, hogy sokkal több dolog köt össze minket, mint ami elválaszt. Ezért jelentjük be épp ma, a menekültek világnapján a Give a Home koncertsorozatot. A szeptemberi esemény kiváló alkalom, hogy megerősítsük magunkban az emberséget és a közös szándékunkat, hogy megoldjuk ezt a példátlan humanitárius válságot.”

A biztos fellépők között van eddig: Above & Beyond, Bad Suns, Band of Skulls, Billy Bragg, BØRNS, Broods, Cosmo Sheldrake, David Arnold & Michael Price, Deaf Havana, Fenech Soler, Frank Turner, Gorgon City, James Morrison, Jessie Ware, Jezabels, JP Cooper, Julia Holter, Julien Baker, Kevin Ross, KT Tunstall, Local Natives, Nothing but Thieves, Oh Wonder, Paper Route, POLIÇA, Public Service Broadcasting, Rudimental, SK Shlomo, Tom Odell, The Fratellis, The Naked and Famous, The Staves, Toothless és a Wild Beasts.

A világ minden táján zenerajongók fogadják be a koncerteket a saját otthonukba – a pontos helyszíneket nem sokkal szeptember 20-a előtt hozzák majd csak nyilvánosságra. Mindegyik eseményen két-három zenész/zenekar lép majd fel, emellett pedig aktivák beszélnek majd arról, milyen megoldásokkal lehetne megoldani a menekültválságot.

A koncerteket az Amnesty International és a Sofar Sounds, egy londoni székhelyű koncertszervező cég közösen szervezi. A Sofar Sounds specialitása, hogy titkos koncerteket szervez a világ minden táján az emberek otthonaiban.

“A Give a Home egyesíti az Amnesty International és a Sofar közös vízióját egy egységes, a közös dolgainkkal törődő világméretű közösségről. A Sofar célja, hogy a zenén keresztül nap mint nap emberek ezreit hozza össze” – mondta Rafe Offer, a Sofar Sounds társigazgatója. – Szeptember 20-án a zenerajongók a világ minden pontján összegyűlnek, hogy egy eddig nem látott eseményen ünnepeljék a reményt, az egyenlőséget és az emberi méltóságot.”