Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 15. Az év 136. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739418. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Új áruház Soroksáron – nyitás június 14-én

Új áruház Soroksáron – nyitás június 14-én
(Munkatársunktól)

Csaknem 17 milliárd forintot költött az IKEA Magyarország a cég soroksári, 34 ezer négyzetméteres áruházának felépítésére. Csaknem két évig tartottak a munkálatok, melyekben kétezer ember vett részt, közöttük számos külföldi szakértő, dizájner.

A svédországi központ határozott a kiküldött minták alapján az IKEA-kék kiválasztásáról, de még a parkolóban alkalmazott színek árnyalatairól, feliratainak elhelyezéséről is a multicég magas beosztású vezetői döntöttek. A cél: a vásárlónak ne legyen kétsége afelől, hogy ez az IKEA – az az IKEA! Az IGAZI. Ami szembeötlően új, hogy a megszokott kék táska mellett bevezették a pöttyös táskát a bútoráruházban.

Miközben rigorózusan ügyeltek a kivitelezők az IKEA-hagyományok, előírások megtartására, sikerül azért néhány újdonsággal is elkápráztatniuk a közönséget. Például látványkonyhává alakították a megszokott éttermet, fánk helyett pedig – egyebek mellett – palacsintával enyhíthetjük az éhségünket. Egy hatalmas üvegházat is létrehoztak, ahol a növények és szezonális termékek várják a vásárlókat.

Amiben a tervezők nem ismertek tréfát: a fenntarthatóság követelményeinek megtartása. Így napelemekkel árasztották el a lapos tetőt, geotermikus rendszerrel fűtenek-hűtenek, és a vécétartályok csapadékvízzel működnek. A környezettudatos cég a lehető leglaposabb csomagokban kínálja a szerelhető darabokban kínált portékákat, így a szállítás is szerfölött helytakarékos, miáltal kevesebb járműre van szükség, ekként az üzemanyaggal is lehet sprórolni.

Miközben a soroksári ikeások lázasan készülődnek a jövő heti, június 14-i megnyitóra, javában tesztelik a netes rendelési és a kiszállítási rendszert. Áruházi átvétellel már ma is megoldható az online-vásárlás, hamarosan pedig lesz házhoz szállítás – vidékre is. Aki jelenleg munkanélküli, talán sikerrel pályázhat a soroksári IKEA-ban, hiszen még húsz állás betöltetlen.

A budapesti, Örs vezér téri, vagy a budaörsi áruházhoz képest a létesítmény jóval nagyobb, sőt Magyarországon a legnagyobb áruházak egyike. A minden eddiginél nagyobb alapterületnek köszönhetően a soroksári boltban jóval átfogóbb a termékkínálat. Az 1200 helyes parkolót négy elektromosautó-töltővel is felszerelték, a kicsik számára pedig játszótér épült.

A boltban egyébként háromszázan fognak dolgozni, az alkalmazottak kétharmada nő, és a szebbik nem képviselői között akad targoncavezető is.

 

A nyitás alkalmával a lakberendezési vállalat számos termék árát csökkentette, az ajánlatok mindhárom magyarországi IKEA-áruházban elérhetőek. Azok a látogatók, akik a rövidesen nyíló soroksári áruházban vásárolnak június 14–28. között és az IKEA weboldalán nyugtájuk sorszámát regisztrálják, akár egymillió forint értékű ajándékkártyát nyerhetnek. A 14 napos időszak alatt minden nap három nyertest sorsolnak véletlenszerűen. Ezen felül, két alkalommal, hetente egyszer 1-1 kiválasztott szerencsést is egymillió forintos ajándékkártyával lep meg az IKEA.

További részletekről ITT tájékozódhatnak az érdeklődők.