Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 7. Az év 128. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739410. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Orbán Viktor diktatórikus indulókat játszik a demokrácia billentyűin

Orbán Viktor diktatórikus indulókat játszik a demokrácia billentyűin
Infovilág

Erre érkezett azután egy megjegyzés, amely szerint világszerte a cionista pénzes zsidók okozzák a bajt. Európa és főként Németország most megkapja a számlát a zsidóüldözésért a tehetős cionista zsidóktól, elsősorban az USA-ból. A szándékuk az, hogy az Egyesült Államok gazdasági vetélytársaként egyszer s mindenkorra kikapcsolják az öreg kontinenst.

Winter a véleményre úgy reagált, hogy örül, mert az üzenetküldő a szájából vette ki a szót. Ő maga ugyanis sok mindent nem írhat le, ezért annál boldogabb, ha bátor, független emberekkel találkozik.

Az FPÖ elhatárolódott prominens tagjától, kiemelve, hogy a pártban nincs helye az antiszemitizmusnak. A főtitkár átfogó vizsgálatot ígért. A képviselőnő ugyanakkor arra hivatkozik, hogy félreértették, mert ő az Orbánról szóló cikket dicsérte, nem pedig a zsidóellenes bejegyzést.

Wilhelm Droste annál rosszabb forgatókönyvet el sem tudott volna képzelni, mint ami a menekültek kapcsán megvalósul Európában – írja Wilhelm Droste az osztrák Der Standardban. A magyar kormányzati demagógia saját magát ünnepli a kerítésért. Európa továbbra is tehetetlen, úgy hogy a magyarok különútja hamarosan sikeresnek minősülhet.

Vendégkommentárjában az ELTE németirodalom-tanára rámutat: ritkán kapott nyugtalanítóbb hírt annál, hogy állítólag nyugalom van a szerb és a horvát határ mentén. Szögesdrótból, gyűlöletből és pánikból áll össze az újonnan elbarikádozott demarkációs vonal, amelyet korábban még zöld határnak neveztek. Halottak még nincsenek, de a magyar kormány úgy állítja át az összes váltót, hogy nemsokára ez is bekövetkezhet. Legkésőbb akkor, amikor a még meglévő menekülő útvonalakat szintén eltorlaszolják. Egyre közelebb kerül az idő, amikor Európából erőd lesz, amely fegyverrel sáncolja el magát és hátat fordít a világnak.  

Orbán Viktor, aki diktatórikus indulókat játszik a demokrácia billentyűin, ily módon meghatározatlan időre meghosszabbíthatja uralmát, pedig az már így is túl régóta tart, és úgy tűnt, hogy csillaga leáldozóban van. Minden jobboldali-radikális merénylet, minden égő menekültotthon, a felhalmozódó félelem és a vak gyűlölet csak még jobban bebetonozza és bearanyozza a trónját. Már alig lehet látni, mikor érhet véget a nyomorúság.

Címkék