Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 19. Az év 140. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739422. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Az ősztől újra Cseppnyi Önbizalom

Az ősztől újra Cseppnyi Önbizalom
Infovilág

Rekord eredménynek tekinthető, hogy a Cseppnyi Önbizalom program eddigi három év fél éve alatt mintegy 1100 háziorvosi praxis közreműködésével 80 ezernél több érintett és érdeklődő vett részt kontinencia-tanácsadáson. Azért különösen figyelemre méltó, mert a vizelettartási zavar (inkontinencia) kínos téma a legtöbb ember számára, és az érintettek vagy hozzátartozói inkább elhallgatják, mintsem beszéljenek róla, vagy orvoshoz fordulnának. 

A siker egyik legfőbb tényezője, hogy az összes magyarországi háziorvosi praxis ötöde már részt vett a programban. Nagyon nagy segítséget adtak a háziorvosok mellett tevékenykedő szakdolgozók is.

A legutóbbi programban a szakdolgozók által felmért páciensek 42 százalékánál olyan fokú vizelettartási problémákat tapasztaltak, amelyek alapján az érintetteket szakorvoshoz irányították.

Az idén ősszel ismét 278 háziorvosi rendelőben várják országszerte a problémával küszködőket és hozzátartozókat.

A praxisokban rendelési időben fogadják a körzethez tartozó betegeket. Az ottani szakdolgozó elmondja a legfontosabb tudnivalókat, és ha szükséges, személyre szabott megoldást is javasol a probléma kezelésére.

Sokan nem tudják, hogy a vizelettartási panaszok ugyanannyi embert érintenek, mint a szénanátha. A felvilágosító munkában részt vevő rendelők listája itt, tessék kattintani!

Címkék