Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kiokosítja a tv-ket az UPC-újítás – beköltözik az internet a televíziókba

Kiokosítja a tv-ket az UPC-újítás – beköltözik az internet a televíziókba
Infovilág

A társaság vezetői ma újságírók előtt bejelentették: egy itthon kifejlesztett új szolgáltatásba kezd a cég „UPC TV Apps” néven, amely okostévé képességekkel ruház fel az UPC mediaboxhoz csatlakoztatott minden tévékészüléket. Nem kell tehát kicserélni a régi televízió-készüléket, nem kell újat venni, külön vezetékeket sem kell csatlakoztatni, és még új előfizetés sem szükséges. Elegendő megnyomni az UPC-távirányító „interactive”-gombját.

Az UPC folytatja fejlesztéseit avégett, hogy minőségi kapcsolatot teremtsen a határtalan lehetőségekkel teli világhoz. A digitális televízió, műsorrögzítő, videotár szolgáltatások és a kimagasló választékú HD-felbontású csatornakínálat bevezetése után az ország legnagyobb kábelszolgáltatója bővíti a tévézés lehetőségeit kiszélesítő és élményét növelő funkciókat

Mától tehát valamennyi tévékészülék okos lehet, ha az UPC nagyfelbontású (HD-) műsorok megjelenítésére alkalmas mediaboxához csatlakozik. Ez év végéig az UPC interaktív kábelhálózatára csatlakozó mind a másfélmillió háztartásban lehetővé válik a tévés internetkapcsolat a digitálistévé-szolgáltatás minden előfizetője számára – függetlenül az UPC vevőkészülék típusától.

A szolgáltatás már már ma csaknem két tucat beépített applikációt kínál tematikus csoportosításban. A távirányítóval kiválasztva hozzáférhetünk a YouTube több milliárd videójához, az interneten tárolt (Picasa, Flickr) fényképeinkhez, az Origo, a CNN, a Euronews és a Wall Street Journal híreihez, játékokhoz, időjárás-jelentéshez, a Wikipedia információihoz, a saját Google-naptárhoz, a Google térképéhez, elsősegély-alkalmazáshoz és mozgó hangulatképekhez. Az alkalmazások és az eként elérhető internetes tartalmak választéka folyamatosan bővül.

Az idehaza kifejlesztett UPC TV Apps szolgáltatást először Magyarországon vezeti be a UPC. A szolgáltatás a Cloud/felhő-TV technológiát alkalmazza, távoli szervereket használ a letöltések feldolgozásához és tartalom, illetve a kezelőfelület streamelt video formában történő megjelenítéséhez a képernyőn.

Az újítással a jelenlegi set-top-boxok (jelátalakítók) képességei úgy bővíthetők, hogy nem kell cserélni a hardverelemeket, ráadásul a digitális tv interaktív funkciója révén külön internetkapcsolat nélkül kapcsolódhat a kábeltévé-előfizető az internetre.

A térségünkben egyedülállónak számító Cloud TV technológiával az UPC Magyarország a világon elsőként teszi elérhetővé a teljes körű YouTube-hozzáférést tévészolgáltatáson keresztül. A fejlesztés révén összekapcsolódik a televízió és az internet, azaz bárki internetképes tévékészülék-használóvá válik – az UPC-kábeltévé által.

Címkék