Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szerda van, 2024. május 8. Az év 129. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739411. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Svájc ősszel: nyugalom, látnivaló, testi-lelki élvezetek

Svájc ősszel: nyugalom, látnivaló, testi-lelki élvezetek
Infovilág

Wallis: nyugalom, biztonság, jólét, kikapcsolódás.Az UNESCO által Svájcban a világörökség részévé nyilvánított, különleges tájak és kulturális örökségek önmagukban is vonzó úti célok, mégis számos programmal várják vendégeiket. A tessini Bellinzola három vára operaelőadások helyszínéül szolgál, míg az UNESCO által védettnek nyilvánított berni óváros híres óratornyában, a Zytgloggeturmban a látogatók megismerhetik a mestermű működési mechanizmusát. Az Alpok leghosszabb gleccsere, az Aletsch-gleccser körüli hét napos elektromoskerékpár-túra pedig a természet szerelmeseinek tartogat felejthetetlen élményeket. A svájci UNESCO-világörökségeket összefogó szervezet honlapján az említett lehetőségek mellett számos egyéb programról és látványosságról olvashatnak ajánlókat: www.unesco-destination-schweiz.ch/angebote.

További információk: www.MySwitzerland.com/unesco

 

Az építészettől az étlapig: a „jellegzetes svájci szálláshelyek“ eredeti svájci élményt kínálnak.


Sgrafitto díszítéses kőházak a bündeni Engadinban, patinás homlokzatú autentikus svájci házikók Wallisban vagy mediterrán hangulatot sugárzó palazzók Tessinben: Svájcot kulturális sokszínűsége teszi igazán egyedivé. A jellegzetes svájci szálláshely a neki otthont nyújtó régió jegyeit viseli magán. Az igazi élményt pedig a vidékre jellemző helyi étel- és italspecialitások – mint például a wallisi ellenállhatatlan Petite-Arvine, a Genfi-tó környékének jellegzetes pezsgő bora, a St. Saphorin és a bündeni pinot noir – teszik igazán teljessé.

A jellegzetes svájci szálláshely egész Svájcban fellelhető, kezdve a vidéki házaktól az autentikus panziókon át a tóparti szállodákig. A Schweiz Tourismus új, „Jellegzetes svájci szálláshelyek“ című katalógusa régiók szerint és elérhetőségi adatokkal együtt nyújt áttekintést a szálláshelyekről, amelyek vízparti, városi, vidéki és hegyi szállás besorolás szerint is megtalálhatók.

További információk: www.MySwitzerland.com/typisch

 

Wallis: csupa élvezet  – az ősz az ínyenceké

Bármikor fogyasztható és rendkívül egyszerű az összetétele Wallis hagyományos őszi fogásának, a brisolée-nak, amelynek révén bárki megismerheti Wallis vidékének étkezési hagyományát és ízvilágát. A brisolée – sült gesztenye, finom ízesítésű alpesi sajt, alma, szőlő, ízletes wallisi szárított hús és rozskenyér, valamint újbor (Sauser) együttese – elfogyasztására általában baráti körben szokott sor kerülni. Hagyománya Martigny és Fully környékén a legelterjedtebb. Természetében rejlik, hogy rendezvények – mint például a wallisi turistaútvonalakat karbantartó Valrando egyesület minden évben megrendezésre kerülő brisolée túrája vagy a fully-i gesztenyeünnep – kísérője legyen. A wallisi ősz tehát csupa élvezetet kínál, Lucullus is örömét lelné benne.

További információk: www.wallis.ch

 

Luzern és a Vierwaldstätti-tó, meg az újjáéledő mesekastély


A Luzern fölé magasodó Château Gütsch, amely nem kisebb hírességeket is vendégül látott már, mint Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, Benjamin Britten, Sophia Loren és Herbert von Karajan, változatos korszakot tudhat maga mögött. A mesekastély az Art Deco Hotel Montana tapasztalt csapatának köszönhetően most újjáéled Csipkerózsika-álmából. A zárt kapuk és üres teraszok ideje lejárt. A jövő május 31-ig garantáltan nyitva tartó étterem étlapján nem különlegességek, hanem a hagyományos konyha klasszikus fogásai szerepelnek. A vendéglátók célja, hogy a vendégek otthon érezzék magukat, és hogy a csodálatos környezet és az érzékek kényeztetése által sikerüljön újjáéleszteni a hely szellem(iség)ét.

További információk: www.chateau-guetsch.chwww.luzern.com 

Címkék