Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 20. Az év 141. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739423. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Európai mobilitási hét: vasútikocsi-tisztítás, hajtányozás a Bábszínháznál

Európai mobilitási hét: vasútikocsi-tisztítás, hajtányozás a Bábszínháznál
Infovilág

A programsorozat fő üzenetével egyetértésben a vasúttársaságok támogatóként és  szervezőként is részt vesznek a nemzetközi rendezvénysorozatban, egyebek között a mai városi közlekedési versenyben, és az autómentes hétvégén a budapesti Andrássy úton. A MÁV-Start Zrt. számos kedvezményt kínál az európai mobilitási hét alkalmából.

Ma, szeptember 16-án van a közösségi közlekedés napja a „városi közlekedési versennyel”, melynek szervezői és támogatói között a MÁV Zrt. és a MÁV-Start Zrt. is szerepel. Ez a játék a városon belüli közlekedés, napi ügyintézés modelljén alapul. A verseny három csapattal zajlik (közösségi közlekedés, kerékpáros, autós csapatok); a feladat, hogy a városban megadott pontokat érintve, jussanak célba.

Az európai mobilitási hét részeként szeptember 17-én Rákoshegyen vasútikocsi-tisztítási bemutatót tart a személyszállítási vasúttársaság. Ezúttal az érdeklődők a graffiti-eltávolítást tekinthetik meg. A XVII. kerület központjából, a Ferihegyi útról gumikerekű kisvonat közlekedik a rákoshegyi vasútállomásra.

A MÁV szombaton és vasárnap, az autómentes hétvégén a budapesti Andrássy-korzón várja színes programokkal az érdeklődőket. A Bábszínház előtti területen a látogatók kipróbálhatják a síneken gördülő hajtányt, megcsodálhatják és birtokba vehetik a Gyermekvasút egyik mozdonyát, a kicsik vonatos játszósarokban tölthetik idejüket, a felnőttek valósághű vasútikocsi-belsőben pihenhetnek meg. A közönség szórakoztatásában részt vesz Badár Sándor is, Kandász Andrea pedig átadja a „Tiszta vasút gyerekszemmel!” rajzpályázat díjait. A kétnapos rendezvényen az állami vasút munkatársai kuponfüzetet osztanak, melyekkel a MÁV Csoport, valamint több, a vasúthoz kapcsolódó szervezet által nyújtott kedvezményeket lehet majd igénybe venni.

A MÁV-Start Zrt. a színes programokon túl kedvezményt is kínál az európai mobilitási hét alkalmából. Szeptember 16–22. között a MÁV-Start Zrt. ingyenesen szállítja a kerékpárokat a személyvonatokon, ezzel is népszerűsítve a környezetbarát vasúti közlekedést. (A kerékpárszállító kocsikkal közlekedő vonatok listája megtalálható a MAV-Start Zrt. honlapján.) A vállalat szeptember 22-én újra meghirdeti a "Forgalmival a vasúton!" akciót is. Akkor a járművük forgalmi engedélyét felmutató utasok vonatozhatnak ingyen. 

Címkék