Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 4. Az év 125. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739407. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Pedigree-program: virtuális örökbefogadás, felelős kutyatartás

Pedigree-program: virtuális örökbefogadás, felelős kutyatartás
Infovilág

A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy a honlap segítségével eddig mintegy másfél ezer kutya talált gazdára, és a Magyarországon bejegyzett menhelyek több mint 70%-a megtalálható az oldalon. Az idén két téma hangsúlyos: a virtuális örökbefogadás és az örökbefogadott kutyák beilleszkedése új környezetükbe. A kampány nagykövete most is Hegyi Barbara színművésznő, aki tavaly a kampány hatására maga is örökbefogadott egy komondort.

A gazdátlan ebek helyzetének javítását célzó mozgalmat eddig négy kontinens 11 országában vezették be. Tavaly a közép-európai régióban elsőként Magyarország csatlakozott. A kampányban részt vevő állatmenhelyek pályázatait szakmai bizottság bírálta el. A nyertesek kiválasztásában szerepet játszott a hitelesség, felelősség, elkötelezettség a kóbor állatok befogadása és örökbe adásakor, valamint, hogy milyen konkrét, megalapozott, hosszú távú tervekkel pályáztak. Az öt nyertes menhely végül a Barcsi Természet- és Állatvédő Egyesület, a Nagykanizsai Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület, a Siófoki Állatvédő Alapítvány, a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület és a Tappancs – Szeged Állatvédő Alapítvány.

A tavalyi nyertesek az adományból több mint 300 kutya ivartalanítását végeztették el; vásároltak 550 állatazonosító mikrochipet, megépítettek tíz, fedett kifutóval ellátott kennelt, lehetőség teremtődött állandó munkaerők alkalmazására, állateledel megvásárlására, irodabútorok beszerzésére is. Az idei kampányban a Mars hasonló eredményekre számít, és még több felelősen gondolkodó állatbarát csatlakozásával számol.

Címkék