Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

HP pc-üzletág: abszolút piacvezető

HP pc-üzletág: abszolút piacvezető
Infovilág

„Noha a gazdasági válság még mindig érezteti hatását, a HP 2009- hez hasonlóan az idén is növelni tudta részesedését, sőt, a hordozható számítógépekből is mi tudtuk értékesíteni a legtöbbet” – mondta Takáts Kristóf, a HP Magyarország Kft. személyi számítógépek ágazatának igazgatója a magyar HP vezérigazgató-helyettese. Az IDC EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika)-régiós első negyedévre vonatkozó kutatása alapján a teljes számítógéppiac átlagos 10,6%-os növekedésével szemben a HP 28,4%-kal növelte eladását, ezzel megszerezte a piac ötödét. 

A legszembetűnőbb növekedést a hordozható gépek piacán könyvelhette el a HP. A tavalyi első negyedévben a harmadik helyet foglalta el, 2010. I. negyedévében 19 ezres értékesítési mutatójával első helyet szerzett. A 77,6%-os növekedést produkáló cég hazai személyi számítógépek ágazatának vezetője szerint „a siker oka, hogy – bár a magyarok még mindig alapvetően az olcsóbb gépeket keresik – a HP számítógépeinek a legkedvezőbb az ár–érték-aránya”, s ezt a vásárlók felismerték. Takáts Kristóf szerint a HP igyekezett az előző időszakokban – a minőség és a szolgáltatási szint megtartása mellett – a vásárlók igényeihez igazítani a kínálatot. A HP folyamatosan növeli jelenlétét a kiskereskedelmi áruházak polcain és egyedi ajánlatokkal célozza meg üzleti ügyfeleit is.

Az asztali számítógépek piaca már tavaly is zsugorodott; az IDC első negyedévi adatai hasonló irányzatot jeleznek. Az átlagos, 26,6%-os csökkenéshez képest a HP eladásai kisebb mértékben zsugorodtak az előző év azonos időszakához mérten. A piacvezető e szegmensben is a HP: 13,3%-kal előzte meg a második helyen álló versenytársat; első negyedévi piaci részesedése a szokásoshoz képest is kiemelkedő, 30,5 százalék.

Címkék