Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 4. Az év 125. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739407. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Szörényi Levente 65 éves – Hattyúdal decemberben

Szörényi Levente 65 éves – Hattyúdal decemberben
Infovilág

A születésnapi megemlékezésen ott volt természetesen a testvér, Szörényi Szabolcs és Bródy János is, továbbá Szörényi Örs, Levente fia, a Rosta Mária vezette Zikkurat Színpadi ügynökség produkciós menedzsere. Bevezetőként részében felavatták az Illés-együttes emléktábláját a zenekar éttermi törzsbokszában, és kiállították a zenekar tagjainak fiatalkori képét. 


Három legenda: Szörényi Levente, Bródy János és Szörényi Szabolcs.     
Rosta Mária (Zikkurat) elmondta, hogy bár évtizedek teltek el az Illés együttes megszűnése óta, az új generációk még mindig szeretik, kérik az Illés zenéjét. A Budapest Sportarénában az év végén tartandó Hattyúdal koncert Szörényi élete egy szakaszának lezárása lesz, hiszen Levente színpadi műveket, dalokat komponál. 

Emléktábla a pesti Kárpátia étteremben.Az ünnepelt így fogalmazott: 18 éves korától koncertezik,  szeretne méltóképpen búcsúzni. A decemberi koncert első részében elhangzanak Szörényi Levente három szólólemezének (Végtelen úton, Utazás és Hazatérés) legnépszerűbb dalai saját előadásában, a Danubia szimfonikus zenekar, egy-egy öttagú rockegyüttes és hattagú vokál kíséretében. Fellép Gryllus Dániel, Halmos Béla és Sebő Ferenc is  A második részben részletek csendülnek föl Szörényi Levente történelmi tárgyú színpadi műveiből (Attila – Isten kardja, Árpád népe, Veled, uram, István, a király). Ennek a résznek az előadói Miller Lajos, Feke Pál, Kiss B. Attila, Simon Boglárka, valamint a Társulat tagjai. Mindkét részt Kesselyák Gergely vezényli.
 
A hangversenyzáró részben Illés-dalok szólalnak meg Szörényi Levente, Szörényi Szabolcs és Bródy János előadásában, különleges kép- és hangmegoldások segítségével újra látható-hallható lesz a már elhunyt elhunyt zenekarvezető, Illés Lajos (1942–2007), valamint Pásztory Zoltán, aki 2005 májusában távozott az élők sorából.

Amikor én még kis srác voltam...
        
Szörényi Levente először ad szólókoncertet a Papp László Budapest Sportarénában, ami egyben a búcsú is lesz. A 400 négyzetméteres színpad kelléke lesz a 20×88 méteres HD-felbontású háttérvetítőfal; a nézők még öt, egyenként húsz négyzetméteres kivetítőn is láthatják az eseményeket. A koncertről film is készül.    
         
Az Illés-zenekar eredeti összetételben 2001-ben az Omegával és a Metró-együttessel együtt lépett fel utoljára, majd 2005-ben a Sziget-fesztiválon búcsúzott. (Pásztory helyét a doboknál akkor Szörényi Örs foglalta el.

Címkék