Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Libamájjárat – hetente öt óriás teherszállító landol Ferihegyen

Libamájjárat – hetente öt óriás teherszállító landol Ferihegyen
Infovilág

A jumbónak ezt a típusát légi teherszállításra építették: a kétszintes gép összesen 128 tonna árut képes egyszerre a levegőbe emelni. A gép felnyitható orr-részén keresztül is rakodható, így akár autók vagy éppen lovak továbbítására is alkalmas. A légitársaság elsősorban gyógyszereket és informatikai berendezéseket szállít hazánkból, de a szabályozható hőmérsékletű rakodótérnek köszönhetően ezeken a gépeken utazik a magyar libamáj Tajvanra, Japánba és Hongkongba is.

A Cargolux Budapestről elégíti ki több környező ország szállítási igényeit is: a Ferihegyi repülőtérről Innsbruckba, Bécsbe, Salzburgba, Grazba, Linzbe, valamint Bukarestbe, Prágába, Varsóba és Ljubjanába szállítják tovább az árukat. Magyarország jó úthálózatának, valamint a szomszédos államok közelségének köszönhetően Budapest elosztó központtá vált Közép-Európa és a Távol-Kelet közötti kereskedelemben.

A 2010. év biztatóan kezdődött a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport cargoüzletágánál: az első negyedévben 30 százalékkal több légiáru fordult meg Ferihegyen, mint egy évvel előtte. A magyar gazdaság és társadalom egyre fontosabb résztvevője a világgazdaságnak, ezt az is bizonyítja, hogy a Magyar Posta nemzetközi kicserélőközpontját Ferihegyre helyezi át, ezzel újabb lendületet ad a legnagyobb magyar repülőtér forgalmának.

Címkék