Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. április 25. Az év 116. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739398. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Sziget-fesztivál: kóstoló a programból

Sziget-fesztivál: kóstoló a programból
Infovilág

A Sziget és az egyik mobiltelefon-szolgáltató megállapodott, hogy az idén a távközlési cég lesz az egyhetes fesztivál egyik támogatója – hangzott el a mai beharangozó budapesti sajtóértekezleten; a részletek még kidolgozásra várnak. Ami biztos: a mobiltársaság egyedi, újszerű, üzleti alapú megoldásokkal csatlakozik a Szigethez. Így például: már mobillal lehet a belépőért fizetni, és akik így váltották meg a belépőjüket, azok az „expresszkapun” át lépnek be a szigetre.

Augusztus 10-én a Nagyszínpadon rendezik a jamaicai zenék fiesztáját, a reggae-ska ünnepet a műfajt világhírűvé tevő Bob Marley  születésének 65. évfordulóján. A reggae ez évben negyedszázados hazai reprezentánsa, a Ladánybene 27 mellett a jamaicai Skatalites, a Los Angeles-i The Aggrolites, a Toots&The Maytels is jelen lesz, továbbá nem hiányzik majd a műfaj császára, a hatvanas években alakult, nagy slágereivel érkező The Wailers meg a Budapesten már fellépett angol UB40 együttes. A világzenei színpadon a világ- és rockzene rangos hazai képviselői tisztelegnek Cseh Tamás emléke előtt.  Felidézik a tavaly elhunyt énekes életművének  legjelesebb állomásait. A Cseh Tamás emlékkoncert este hat órakor kezdődik.

A koncert élő előadása lesz annak a lemeznek, amelyik május 20-án jelenik meg  Eszembe jutottál címmel, Marton László Távolodó szerkesztésében.  A koncert fellépői a Heaven Street Seven, a Csík Zenekar, Palya Bea, Bognár Szilvia és Herczku Ági, Péterfy Bori & Love Band, a PASO, Másik János, a Napra, a Bin-Jip, a Kistehén zenekar, Lovasi András, a Balaton, a Quimby, a Besh o droM, a Legát,  az Etnofon Zenei Társulás, valamint Tóth Evelin és Lantos Zoltán. A fellépők Cseh Tamás egy-egy dalát játsszák el, és hoznak a saját „termésből” is.

Mindkét koncert – akárcsak a mínusz egyedik napi Kispál búcsú – az ott alvós heti jegyes vendégeknek ajándék, egyébként fél árú napijeggyel látogatható az esemény. További részletek a programokról szintén a Sziget honlapján érhetők el.

Címkék