Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 10. Az év 131. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739413. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Winkler János távozik a Magyar Telekomtól – átszervezték a társaság vezetését

Winkler János távozik a Magyar Telekomtól – átszervezték a társaság vezetését
Infovilág

Avégett, hogy a társaság a gyorsan változó piaci és gazdasági környezetre még hatékonyabban reagálhasson, az igazgatóság mai ülésén az irányítást érintő szervezeti változásokról döntött. A 2008-ban bevezetett ügyfél-központú szervezeti működést továbbfejlesztve, a társaság döntéshozatali képességét és rugalmasságát erősítő funkcionálisabb szervezet létrehozására van szükség. A lakossági piacot érintő termékfejlesztés, kommunikáció, piackutatás és márkastratégia irányítására az igazgatóság létrehozta a marketing vezérigazgató-helyettesi pozíciót. A tisztséget Király István tölti meg, aki jelenleg a társaság vállalati szolgáltatások üzletágának marketingigazgatója.

A magas szintű és teljes körű lakossági kiszolgálás végett értékesítési vezérigazgató-helyettesi pozíció létrehozásáról is döntött az igazgatóság. Az új vezérigazgató-helyettes lesz felelős az értékesítésért, ügyfélszolgálatért, valamint az ügyfeleknek kínált eszközök logisztikai hátteréért. Egyidejűleg, a jelenleg a vezérigazgató közvetlen irányítása alá tartozó számos irányítási és ellenőrzési funkció – a jogi, a szabályozási, a megfelelőségi, a belső ellenőrzési és a biztonsági terület – irányítására jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciót is létrehozott az igazgatóság. A jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettes a jelenleg jogi igazgató Máthé Balázs lesz.

Szintén az új kihívásoknak megfelelő szervezet-fejlesztés céljából minden olyan pénzügyi tevékenységet, amit jelenleg a társaság különböző szervezeti egységei végeznek, Thilo Kusch gazdasági vezérigazgató-helyettes irányítása alatt összevonják. További változás, hogy Pataki Róbert stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes irányítási területe kibővül a társaság nagykereskedelmi tevékenységének felügyeletével. Az emberi erőforrás, a műszaki terület, valamint a vállalati vzolgáltatások üzletág irányítását a változások nem érintik.

A szervezeti változásokkal összefüggésben Winkler János vezérigazgató-helyettesnek, a lakossági szolgáltatások üzletági jelenlegi vezetőjének munkaviszonya közös megegyezéssel április 30-án megszűnik. Munkakörét a szervezeti változások hatálybalépéséig, július 1-jéig Christopher Mattheisen vezérigazgató veszi át.

Mattheisen ma méltatta és megköszönte Winkler János kiemelkedő munkáját. A távozó vezető fontos szerepet játszott a Westel, majd a T-Mobile márka piacvezető pozíciójának elérésében és megtartásában, csakúgy, mint a T-Home márka sikeres bevezetésében, a társaság három képernyős stratégiájának megvalósításában.

Címkék