Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma péntek van, 2024. május 17. Az év 138. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739420. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

„Párhuzamok” – fotópályázat fogyatékkal élőkről

„Párhuzamok” – fotópályázat fogyatékkal élőkről
Infovilág

A Budapest Art Brut Galéria (VIII., Kőbányai út 22.) küldetése, hogy a fogyatékos személyeket érintő társadalmi szemlélet kedvező irányú változtatásához, valamint a kulturális és művészeti életben való esélyegyenlőség megteremtéséhez járuljon hozzá programjaival. A társadalmi tudatformálásban szerepe van az érintetteknek, a személyes példamutatásnak, a pozitív példák bemutatásának.

Feldolgozható témák: a fogyatékkal élők életének bemutatása, a fogyatékos emberek is ugyanúgy élnek, éreznek és cselekszenek, mint egészséges társaik, képesek értékeket létrehozni, és képesek az élet különböző területein a fogyatékossági állapotot figyelembe vevő kiegyensúlyozott, örömteli életvitelre.

A pályázat nyílt, életkortól, lakóhelytől, foglalkozástól függetlenül bárki részt vehet rajta. Minden pályázó legföljebb hat, egyedi képet, vagy sorozatot küldhet be (a sorozat is legfeljebb hat képből állhat, a sorozat egy képnek számít). A beküldés módja: elektronikus.

A fotókat a pályázó maga tölti fel ezen a weboldalon április 12-én nulla órától április 26-án 12 óráig az „artbrut” honlapon leírtak alapján. A képeket legalább 5 megapixeles felbontásban, tif, jpg, vagy pdf képformátumban kérik.

A pályázó köteles szavatolni, hogy a fényképen megjelentetett személyek a képük, arcuk, illetve környezetük publikálásához hozzájárultak, és a fotók egyébként más személyiségi jogait nem sértik. A pályázó elismeri és szavatolja, hogy az általa feltöltött képek szerzői joga őt illeti, és a feltöltött fotókkal kapcsolatban harmadik személynek semmilyen szerzői jogi, vagy egyéb jogosultsága, illetve igénye nincsen. Ha a beküldött fotók szerzői joga mást illet, az érintett személy hozzájáruló nyilatkozatát a pályázó a Moravcsik Alapítványnak köteles megküldeni. Ha a beküldött fotó eredetisége kétséges, a Moravcsik Alapítvány felhívására a pályázónak bizonyítania kell a fotó eredetiségét. A pályázó elismeri, hogy a Moravcsik Alapítványhoz beérkezett bármely szerzői jogi igény teljesítéséért köteles helytállni, illetve, a Moravcsik Alapítványt mentesíti bármely ilyen kötelezettség teljesítése alól.

A beküldött, illetve feltöltött fotók a szerző kizárólagos tulajdonát képezik. A pályázó hozzájárul, hogy a Moravcsik Alapítvány a beküldött munkákat többször kiállítsa, felhasználja publikáláshoz – külön térítés és engedély nélkül. A Moravcsik Alapítvány a pályázóknak a birtokába került adatait bizalmasan kezeli, harmadik személynek nem adja ki.

A pályázó elfogadja, hogy a zsűri döntése végleges és nem megfellebbezhető. A szervező nem vállal felelősséget a pályázók téves adatszolgáltatásáért, elveszett regisztrációkért, valamint technikai problémákért.

Díjazás: 1. díj: 100 000 Ft, valamint további négy 50 000 Ft-os díj. A díjakat a „Párhuzamok” című fotókiállítás megnyitóján adják át a Budapest Art Brut Galériában április 30-án.

A zsűri tagjai: Kopek Gábor fotográfus, médiaművész; Máté Gábor fotográfus; Kudász Gábor Arion fotográfus; Gerevich József művészet-patológus; Simon Lajos, a Moravcsik Alapítvány kuratóriumának elnöke; Kovács Emese, a Budapest Art Brut Galéria igazgatója. A zsűri tagjai a beérkezett pályamunkák jeligével ellátott példányát kapják meg bírálatra.  A pályázattal kapcsolatban további információ kérhető a galeria@psych.sote.hu email-címen.

Címkék