Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. április 30. Az év 121. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739403. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Net_miniszterelnököt választ az ország

Net_miniszterelnököt választ az ország
Infovilág

„Legyél Te Magyarország net_miniszterelnöke!” felhívással indították útjára 2009 októberében azt az interneten zajló, az aktuálpolitikától teljes egészében mentes versenyt. Tizennyolc-huszonnégy évesek építhetik fel saját szavazóbázisukat az internetes közösségépítés erejére támaszkodva. A verseny kiírói a magyar információs társadalom problémáira, kihívásaira várták a megoldási javaslatokat a jelentkezőktől. A több mint kétszáz pályázó közül neves szakmai zsűri választotta ki a legjobb nyolcat, akire április 1-jén a játék weboldalán lehet leadni a szavazatokat.

A legjobb nyolc jelölt közé bejutott Szabó Norbert Ádám, a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának végzős hallgatója is. Neki és csapatának célja elsősorban az, hogy megpróbálja kortársait mozgósítani azért, hogy büszkék legyenek hazájukra, a dinamikusan fejlődő és lehetőségekkel teli Magyarországra. Politikától mentes javaslatukban közösségépítő programokat fogalmaztak meg, az internet dinamizmusát a személyesség erejével összekapcsolva formálnák a huszonévesek gondolkodásmódját pozitív irányba.

„Azt vettük észre, hogy sajnos, ma kevesen értik: a köz érdeke egyben az egyén érdeke is, és még kevesebben látják, mit tehetnének ezért. Ehelyett »sikk lett szidni az országot«, amit rossz szokásnak tartunk. Csapatommal ezen kívánunk változtatni, egyben saját jó példánkon keresztül bebizonyítani, hogy ha nehézségek árán is, de van lehetőség jót tenni. Éppen ezért győzelmünk esetén a teljes pénznyereményünket, nettó félmillió forintot jótékony célra, a Gyermekrák Alapítványnak ajánljuk fel” – mondta el Szabó Norbert Ádám net_miniszterelnök-jelölt, a BGF hallgatója.

Ádám és csapata programjának legfőbb pillére a virtuális ötletház, azaz olyan internetes játék, ahová a hazánkat érintő legfontosabb problémákhoz, témákhoz várják mindenki véleményét, ötletét, megoldási javaslatát. A győzteseknek lehetőséget adnak arra, hogy személyesen is közreműködjenek a tervek kidolgozásában, sőt, a legjobb terveket meg is valósítják. Terveik között szerepel, hogy vezeték nélküli internethálózatot alakítanak ki a budapesti, Erzsébet téri Gödörnél, valamint további közterületeken a fővárosban és vidéken egyaránt. Szabó Norbert Ádám net_miniszterelnök-jelölt programjáról bővebben itt.

Címkék