Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma kedd van, 2024. május 21. Az év 142. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739424. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Kékvérűek bálja Monacóban – a bevétel jótékony célokat szolgál

Kékvérűek bálja Monacóban – a bevétel jótékony célokat szolgál
Infovilág

II. Albert herceg közösen nyitotta meg az idei rózsabált nővérével, Caroline## hercegnővel (balra) és barátnőjével, Charlène Wittstockkkal.A rózsabált (franciául Bal de la rose-t) Grace Kelly honosította meg, miután 1956-ban hozzáment az akkori uralkodóhoz, Rainier herceghez. A Caroline és Stéphanie hercegnőhöz hasonlóan kettejük házasságából született I. Albert sugárzó arccal nyitotta meg az idei mulatságot, amit rendszerint a virágvasárnapot megelőző szombaton tartanak. A még mindig agglegény herceget ugyanis elkísérte dél-afrikai barátnője, az egykori úszónő Charlène Wittstock, aki ezúttal világos-fényes ruhát viselt. Ott volt Monaco hivatalos first ladyje, Caroline is, strandöltözéket idéző ruhában. Alberten hagyományos szmoking volt.

Árulkodó kép: a herceg hallókészüléket visel.Caroline, a hivatalos first lady.Nem jelent meg Caroline férje, a sorozatos botrányairól közismert Ernő Ágost hannoveri herceg, akire legutóbb március elején rótt ki egy németországi bíróság 200 ezer eurós büntetést, mert 10 évvel ezelőtt a diszkóból kiszűrődő zaj miatt megvert egy hoteltulajdonost Kenyában. Caroline-nal együtt érkeztek gyermekei: Charlotte, André és Pierre Casiraghi, akiknek édesapja, Stefano Casiraghi olasz üzletember 1990-ben versenycsónakjával szenvedett halálos balesetet. Különösen Charlotte aratott nagy sikert, méghozzá feltűnő szépségével, kecsességével.

Charlotte Casiraghi feltűnő jelenség.Az idei rózsabál teljes egészében Marokkó jegyében zajlott. Albert herceg ugyanis így kívánta kifejezni az afrikai királyság iránt táplált baráti érzelmeit. A tervező Jacques Grange a termek színeivel, virágokkal és keleti hatású motívumokkal idézte meg Marokkót. Az est programjában a vendégország teljes zenei gazdagsága is megmutatkozott a hagyományos raitól (ez egy észak-afrikai könnyűzenei stílus neve) a jazzen és a funkyn át a rockig és az elektróig.

Az este bevétele ezúttal is a Gracia hercegnőről elnevezett alapítványnak jutott, amely elsősorban kórházban fekvő kisgyermekekkel, valamint fiatal énekesek és táncosok ösztöndíjazásával foglalkozik. A rózsabál egyúttal Monaco és a teljes Côte d’Azur idegenforgalmi idénye megnyitójának is számít.

 

Címkék