Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. április 27. Az év 118. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739400. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Republic – a húszéves zenekar 25. lemeze

Republic – a húszéves zenekar 25. lemeze
Infovilág

Bódi László, Patai Tamás, Tóth Zoltán, Boros Csaba, Nagy László Attila.A Republic együttes a két évtizedes együtt muzsikálás alatt jórészt változatlan felállásban játszotta a dallamos pop-rock slágereit. Frontembere Bódi László (Cipő), aki amellett, hogy az együttesben énekel és zongorázik, dalokkal, szövegekkel is kiszolgálja, más zenészek társaságában is gyakran feltűnik. Az együttes további tagjai: Tóth Zoltán (gitár, zongora), Patai Tamás (gitár), Boros Csaba (basszusgitár) és Nagy László Attila (dob).
           
A születésnapját ünneplő népszerű csapat  sorrendben 25., Köztársaság című új albumára 14 számot rögzítettek. Miközben a dalokon jól felismerhető az eddig járt út, új színekkel – pop, rock, a funky elemeit felhasználva –  gazdagították a Republicról kialakult képet. A ritmus mellett nem hanyagolták el a fiúk a lírai vonalat sem. Cipő szövegei elgondolkodtatóak, szívmelengetőek vagy éppen szívfacsaróak. A dalok komponálásába „beleszólt” a többi zenész is. Az új albumot – akárcsak az előzőket – az EMI jelentette meg. A jubileumi album igényes borítóját az együttes házi grafikusa, Karvázy György készítette.
         
A koncertről nem sokat beszéltek a zenészek. Titkolózásuk oka: meglepetéssel szeretnének előrukkolni március 15-én. Annyi azonban kiderült, hogy a régebben játszott dalokkal is szeretnének kedveskedni közönségüknek.  Hangsúlyozták: politikától mentes koncertet akarnak.
            
Elhangzott az is, hogy az Aréna-koncert után sem unatkozik majd a társaság – a koncertnaptár novemberig tele van. A közeli jövőben az Egyesült Államokban is várják Cipőt és zenésztársait – amerikai magyarok meghívásának tesznek eleget.  
         
Azt is megtudhattuk, hogy a koncert napjára jelenik meg az együttes történetéről szóló könyv Zoltán János zenei újságíró munkája, s az Alexandra adja ki. Az ünneplő csapatot a kezdetek óta eltelt két évtizedben a szakma és a közönség egyaránt elfogadta, amint erről a begyűjtött díjak, a telt házas koncertek is tanúskodnak.

 

Címkék