Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma csütörtök van, 2024. március 28. Az év 88. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739370. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Logitech: piciben hangoskodik és harmonikusan irányít

Logitech: piciben hangoskodik és harmonikusan irányít
Infovilág

Ahogy a számítógépek egyre kisebbek és kisebbek lettek, úgy romlott (általában) a picurka hangszóróik által kibocsátott hang minősége. A Logitechnél a jó hangzást a moblitiást akarták ötövözni:az volt a cél, hogy a mobilgépet használók a lehető legjobban élvezhessék kedvenc filmjeiket és zenéiket, ugyanakkor ez ne menjen a hordozhatóság rovására. „Gyakran hiányzik az a magával ragadó hangélmény, amit egy külső hangszórórendszer adhat” – mondta Mark Schneider, a Logitech audioüzletágának alelnök-vezérigazgatója. A főnöki megállapítás eredménye lett a körülbelül 3,5 centiméter vastag és 6,3 centiméter magas "zajládikó", amit könnyedén bárhová magával vihet a gazdája.

Az eszköz egyszerűen a laptopra csíptethető; tervezői-gyártói gondoltak az Apple Mac gépet használókra is: hangadó szerkezet stabilan megkapaszkodik a legtöbb kihajtható képernyő tetején.
A tervezők elmondása szerint „elég kicsi ahhoz, hogy bedobjuk a táskába, de úgy szól, mint a nagyok.” A tartozék védőtok megóvja a hangszórót, amíg az a hátizsákban vagy aktatáskában utazik velünk.

A beépített erősítőnek, valamint a két, nagy teljesítményű hangsugárzónak és az akusztikailag előnyös formatervnek köszönhetően gazdag, sztereó hangzást élvezhetünk általuk. A hangsugárzó tetején található gombokkal könnyen beállítható a hangerő, emellett egy ki-be kapcsoló is helyet kapott rajta.
Energiaellátás szempontjából sem finnyás: USB kábelen keresztül kap áramot, nincs szükség külön áramforrásra, és külön hangkábelre sem. Megjelenése ezekben a napokban várható, javasolt fogyasztói ára ötven euró.

A Harmony 650 távirányító.Távirányítók erdejében él a ma embere: egy modern háztartásban jóformán minden szórakoztató elektronikai készülékhez tartozik egy-egy külön távirányító. Nézzük csak: egy átlagos otthoni házimozi-rendszerben van egy-egy erősítő, tv-készülék, lejátszó (DVD, VHS stb.), gyakorta műholdvevő is. A távirányítók túltengése ellen kínál kézenfekvő (kézbe simuló) megoldást a  két új taggal bővült, díjnyertes Logitech Harmony távirányító-termékcsalád. A Harmony 600 és Harmony 650 esetén elég egyetlen gombnyomás az egyes tevékenységek elindításához, és mindkét új Harmony akár öt másik távirányítót is helyettesíteni tud.

Egy paranncsal kiválasztható, hogy mit szeretnénk csinálni, és a Logitech Harmony automatikusan bekapcsolja a szükséges készülékeket, elvégzi rajtuk a beállításokat. Ha egyszer végigmentünk az internetes üzembe helyezési folyamaton, utána már elég egyetlen gombnyomás: például „DVD lejátszása”,  a távkapcsoló pedig minden mást elintéz.

A 600-as megvilágított monokróm kijelzőjén mindig azok a parancsok láthatók, amikre az éppen használt eszközökkel kapcsoltban szükség lehet. Például: a kikapcsoló vagy hangerő-szabályzó gombokat. Ha elakadnánk, elég kiválasztani rajta a súgó gombot és pár sorban eligazítást kapunk.


A 650-es típus képernyője már színes, és a kedvenc tévécsatornák emblémái is megjelennek rajta az aktuális eszközökhöz tartozó parancsgombok mellett. Tévénézés közben nem kell csatornaszámokat memorizálnunk, mert a keresett állomás cégérére kattintva, egy pillanat alatt odatalálunk. Kellemes újítás.
 
Ebbe a díjnyertes terméksorozatba tartozik még a Logitech Harmony 700 távirányító is; akkumulátora feltölthető, és egyszerre akár hat készüléket is felügyel. Figyelmet érdemel még a Logitech Harmony One káprázatosan sokszínű érintőképernyője is.

A távirányítók Üzembe helyezése gyerekjáték: a számítógépre csatlakoztatva belépünk a Logitech Harmony oldalára, letöltjük azt a szoftvert, melyik kéri a távirányítandó szórakoztató elektronikai készülékek gyártmányát és típusszámát; a többit a készülék automatikusan elintézi. A VHS magnótól a a Blu-ray lejátszóig szinte bármit elnavigál. A Logitech jelenleg több mint ötezer gyártó 250 000 típusú szórakoztató elektronikai készülékét tartja nyilván; az adatbázis napról-napra bővül, finomodik.

Logitech Harmony 600 távirányító ajánlott fogyasztói ára hatvan, a 650-esé nyolcvan, a 700-as tíipusé százharminc euró; az érintésvezérelt One-t kétszáz euróért kínálják.

Címkék