Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma vasárnap van, 2024. május 5. Az év 126. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739408. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Félisten lehet az istenített Harry Potter utóda

Félisten lehet az istenített Harry Potter utóda
Infovilág

A „Villámtolvaj” magyar## kiadásának borítója.Jelenet a filmből; középen Logan Lerman.„Tökéletes elbeszélés! Szívdobbanásként érik egymást a felvillanyozó események” – példának okáért így áradozik a The New York Times. A kötet mellesleg 134. hete szerepel a lap gyermekkönyv-bestsellereinek a listáján. Hollywood is idejekorán ráismert az anyag nagyszerűségére, és Chris Columbus filmrendező leforgatta az angol varázslótanonc-sorozat méltó vetélytársának szánt nagy és látványos családi filmjét. A „The Lightning Thief” (magyar címe: „Villámtolvaj”) tengerentúli bemutatója február 12-én lesz; a német mozikban már február 11-én elkezdik vetíteni, hazánkba pedig egy héttel később, február 18-án érkezik el. A címszerepet a már korábban is bizonyító ifjú Logan Lerman alakítja, mellette pedig olyan világsztárok lesznek láthatók, mint Uma Thurman és Pierce Brosnan.

A film plakátja Pierce Brosnannel.A párhuzam Harry és Percy közt kézenfekvő: mindketten különleges iskolába járnak – előbbi a Roxfortba, ahol a diákok a varázslás és a mágia tudományát sajátítják el; utóbbi egy amerikai nyári táborba, ahol görög félisteneket képeznek. Zeusz és kompániája ugyanis az Olümposzt a Földközi-tenger vidékéről áthelyezte New Yorkba. A szerző meghallotta a delphói jósda sugallatát, amely szerint Görögország időközben tönkrement – és ezúttal nem kell az éppen napjainkat sújtó hellén gazdasági csődre gondolnunk, még csak véletlenül sincs a kettő között semmiféle áthallás.

Rick Riordan eddig – 2005–09 között – a Percy-történetek öt kötetét jelentette meg (magyarul a sorozat első két része látott napvilágot). Az 1964-ben született szerző – akárcsak J.K. Rowling a Harry Potter-történetekkel – a fiatal olvasók potenciális rétegét célozta meg. A főhős Percy kalandjai izgalmasak, lebilincselőek, egyszersmind szórakoztató bevezetőül is szolgálnak a görög istenek, a görög mondák, a mitológia világába. A szerző emellett nemcsak fiataloknak szóló könyveket ír: eddig nyolc alkalommal örvendeztette meg felnőtt olvasóit.

A tervek szerint a második kötet – „The Sea of Monsters” („A szörnyek tengere”) megfilmesítésével 2012-ben találkozhatnak a mozinézők.

Címkék