Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma hétfő van, 2024. május 6. Az év 127. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739409. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

Újra hangos a legendás Illés-klub

Újra hangos a legendás Illés-klub
Infovilág

Szörényiék és Bródy újra színpadon...A mai első bulin az Illés és a Fonográf örökségét folytató négy zenekar lépett fel. Valamennyi zenész –  az ABSZ, az FG-4, a MIEZ és Verkli tagjai – Szörényi Leventével Bródy Jánossal és Szörényi Szabolccsal „köszönt be” s együtt búcsúzott. Elsőként az ABSZ Tolcsvayék és Koncz Zsuzsa repertoárjából játszott, az FG-4 rockosabb Illés- és Fonográf-dalokat adott elő az István a király egy dalával kiegészítve. A miskolci MIEZ és a Verkli folytatta a sort. Ritkán hallott dalokkal is megörvendeztették a rajongókat, akiktől valamennyi zenekar nagy tapsot kapott. 
         
A nézők között ismert zenészek ültek: Móricz Mihály és Németh Oszkár a Fonográfból, Tamás László (ex-Ecjo), s ott volt Keresztes Tibor, Cintula, a hatvanas évek kedvelt műsorvezetője. Az utóbbi időben az FG-4 volt az Illés Klub házi zenekara. Gittinger Tibor elmondta: a jövőben minden hónapban más lesz a házigazda, s olyan előadókat hívnak vendégségbe, akik programjukkal kötődnek az Illés- meg a Fonográf-együtteshez. Lesz néhány évforduló, amiről szeretnének klubkeretben is megemlékezni – folytatta Gittinger. A Szörényi testvérpár, Levente és Szabolcs, negyvenöt évvel ezelőtt csatlakozott az Illés-zenekarhoz, Levente áprilisban lesz 65 éves, Tolcsvay László a hatvanat lépi át a nyáron. Aztán éppen 40 éve Illésék nyilatkoztak a BBC-nek, s ennek „eredményeként” abban az évben ők voltak a legjobb vidéki zenekar, mivel a fővárosban „nem sikerült” föllépniük – tette hozzá nevetve. A szokásos havi programokon kívül az év végén Illés-karácsonyt terveznek.
        
Hűséges rajongók.Az Illés Klub az Illés-együttes feloszlásakor, a 70-es évek elején megszűnt, 1992-től Illés KluBoschok Baráti Köreként alakult újjá. Az Illés-együttes 2005. augusztus 9-i búcsúfellépése után a programok ismét rendszeressé váltak. (A kluBoschok név utal a zenekar korai klubjára, a Boschra utal.)

Címkék