Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Ma szombat van, 2024. május 4. Az év 125. napja, az időszámításunk kezdete óta eltelt 739407. nap.
Lapozzon a lap tetejére

Lap tetejére

„Segíts okosan!” egy forintokkal – életmentést oktatnak

„Segíts okosan!” egy forintokkal – életmentést oktatnak
Infovilág

Életmentési bemutató bábun kézzel és defibrillátorral.Szakszerű elsősegélynyújtással a túlélési esély nulláról akár 50–60 százalékra is növekedhet.
Az idén folytatódik az Unilever Magyarország Kft. által tavaly kezdeményezett „Segíts okosan!” program, aminek legfőbb célja az életmentés segítése, a mentők munkájának támogatása, valamennyi hazai mentőkocsi ellássa defibrillátor készülékekkel, hogy a mentőápolók is azonnal segíthessenek az életmentésben. Újra versenyeznek a mentőállomások, és gördülő oktatás formájában igyekeznek megtanítani az átlagembert az életmentésre.

Az Unilever „Segíts okosan!” kampányában tavaly jó 56 millió forint gyűlt össze a gyártó különféle termékeinek eladásából elkülönített 1 forintokból. Ebből a pénzből vehetett az OMSZ 100 defibrillátort a mentőautóiba; a mentőállomások versenyében a legtöbb szavazatot gyűjtő 13 egyenként negyedmillió forint támogatáshoz jutott az Unilever Magyarország Kft. jóvoltából.

Az idei „Segíts okosan!” országos program január 28-án kezdődik és március 17-ig tart. A magyar Unilever által forgalmazott, az akcióban részt vevő 17 márkatermék megvásárlásával bárki ismét hozzájárulhat a „Segíts okosan!” kezdeményezés jótékony céljainak megvalósulásához, azaz további defibrillátor-készülékek megvételéhez, hiszen a vásárlásokkal az Országos Mentőszolgálat munkáját is segítik.

A mentőállomások versenye is folytatódik február 1– 28. között bárki szavazhat az általa legrokonszenvesebbnek tartott állomásra ezen a weboldalon. A „Segíts okosan!” program gördülő oktatása január 29-én kezdődik és március 14-ig országosan 60 helyre ér el.

Címkék